“Bunlar çalışmıyor”

Eğitim-Sen Lüleburgaz İlçe Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen e-konferansı protesto etti.
“Bunlar çalışmıyor”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle ilgili Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde bir hafta boyunca sabah saat 9.00’dan öğlen 14.00’a kadar eğitim konferansı düzenlenmeye devam ediyor.
Konferansta Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve farklı konuşmacıların konuşmalarının alındığı kayıt projeksiyon ile öğretmenlere izletiliyor. Milli Eğitim Bakını Ömer Dinçer’in konuşmalarından rahatsız olan öğretmenler protesto etmek için Halk Eğitim Merkezi’nin salonundan bahçesine çıktılar. Eğitim-Sen Lüleburgaz Temsilcisi Cahit Aras konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim- Öğretim yılı boyunca biz öğretmenlere; “ Bunlar çalışmıyor, bunlar okey oynuyor, 3 ay tatil yapıyor, çok maaş alıyorlar, yetersizler, hepsini sınava alacağım, zaten 15 saat derse giriyorlar, atanamayan öğretmenler kendilerine başka alanlarda iş baksınlar” diyerek biz öğretmenleri küçük düşüren, onurumuzu kıran ve mesleğimizi itibarlaştıran Milli Eğitim Bakanı’nı protesto ediyoruz. Sivil itaatsizlik hakkımızı kullanarak dinlemiyoruz” dedi.
Bazı öğretmenler ise protestoya rağmen içeride konferansı dinlemeye devam ettiler. Halk Eğitim Merkezi’ndeki çok sayıda boş koltuklar dikkatlerden kaçmadı. Protesto ve konferans devam ederken Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, konferansı dinlemeyen öğretmenler için Halk Eğitim Merkezi’ne geldi. Öğretmenlerle konuşan İnce, konferansa girmeleri için ortak nokta aradı. Ancak öğretmenler girmemekte ısrarcı davranırlarken, yeni getirilecek 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili İnce’yi adeta soru yağmuruna tuttular. Öğretmenler protestolarına devam etmek isteyince Hayrettin İnce konferansı dinleyen öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Şuayip EVİN
http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:16 tarihinde yazdırılmıştır.