ÖZ-DE-BİR “Dershaneler Kapatılmasın”

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), 15 Aralık Pazartesi günü Lüleburgaz’da hizmet veren Dem-A-Dem Cafe’de bir toplantı düzenledi.
ÖZ-DE-BİR “Dershaneler Kapatılmasın”

Dershanelerin kapatılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıya Fen Bilimleri Dershanesi’nden Nilüfer Kırcıoğlu, Ekol Dershanesi’nden Ümit İşkan ile Coşkun Kabil, Genç Değişim Dershanesi’nden Öner Özdilek ile Gönül Vardar katıldı.

Toplantıda “Dershaneleri dönüşüme- iş değiştirmeye zorlanmak kanunla kapatmak girişim özgürlüğüne aykırıdır”. Ülkemiz eğitim sisteminde pek çok sorun varken dershaneleri bu sorunların nedeni gibi görmek, dershaneler olmadığında sorunların çözüleceğini varsaymak büyük bir yanılgıdır. Öğrencilerin kanunla kurulmuş eğitim desteği aldığı yerleri kapatmak eğitim alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. Dershaneler zorunlu değildir ihtiyaç duyulduğu için tercih edilmektedir” denildi.

Dershanelerin kapatılmasını protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlatılacağını belirten Nilüfer Kırcıoğlu, “Türkiye kamuoyunu “adalet hepimiz için” diyerek hakkın, hukukun, demokrasinin yanında olmaya çağırıyoruz. Bunun için “Bir imza da sen ver” diyoruz” dedi.

Öner Özdilek ise “www.change.org/p/dershaneler-kapatılmasın-bir- imza-da-sen-ver bağlantısından veya twitter.com/ozdebir1” adresinden  15-16 ve 17 Aralık tarihlerinde 3 gün boyunca saat 19:30’dan sonra her gün ayrı bir etiketle sosyal medya etkinliği gerçekleştirilecek ve dershanelerin kapatılması sosyal medya üzerinden de protesto edilecektir. Ayrıca dershanelerde imza kampanyaları da başlatılmıştır dedi.

 

Gökhan KAN

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.