Başbakanlık Danışmanı Yörükçüoğlu yolları inceledi

Başbakanlık Danışmanı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, 2 Ocak 2015 günü Salı beraberindeki heyetle birlikte Lüleburgaz’a bağlı köyleri ziyaret ederek yollarda incelemelerde bulundu.
Başbakanlık Danışmanı Yörükçüoğlu yolları inceledi

İlk olarak Emirali Köyü’ne giden Yörükoğlu köy halkı ile buluştu. Bakanın talimatı ile Lüleburgaz’a geldiğini, köy yollarının eksikliklerini ve demiryolu için bağlantı noktalarını tespit edip bir an evvel yapılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yörükçüoğlu “İlk olarak Saray-Kırklareli yolunu programa alacağız. Köy içi yolları soğuk asfalt yaparak köylülerimizi çamurdan kurtaracağız. Halkalı-Edirne arasına yapılacak demiryolu için bağlantı noktalarını tespit edeceğiz” dedi.

Türker Yörükçüoğlu kimdir?

Köylerde yolları inceleyen Türker Yörükçüoğlu kısaca kendisi hakkında bilgi verip hedeflerini anlattı. Yörükçüoğlu “1973 Lüleburgaz doğumluyum ve Lüleburgaz Ticaret Lisesi mezunuyum. Üniversite öğrenimimi Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi’nde tamamladıktan sonra Uluslararası İlişkilerde yüksek lisans yaptım. 2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanı olarak göreve başladım. 2009-2014 yılları arasında Başbakanlık Özel kalem Müdürü olarak görev yaptım. Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak göreve geldim. Halen Başbakanlık Danışmanlığı görevimi de sürdürüyorum. Kırklareli ili ile öncelikle ilgileniyorum çünkü doğup büyüdüğüm topraklara gönül bağım var. Lüleburgaz’a geliş sebebim bakanlıkla alakalı çalışmalar yapmak, yapılan işleri hızlandırmaktır. Öncelikle Pınarhisar-Lüleburgaz arasındaki yolu bölünmüş yol yapacağız. Vize-Kırklareli arasındaki yolu 2015 yatırım palanları arasına alacağız. Köy yollarını geziyorum ve sıkıntıları görüyorum. Bu yollar Özel İdare’nin görev alanı olmasına rağmen bir Kırklarelili olarak köy yollarının da düzeltilmesini şahsi görev alanım içinde görüyorum ve Ankara’ya dönünce buralar için de çalışmalar yapacağım. Yarın da Kırklareli’nin Beğendik, Kıyıköy ve İğneada limanlarına gidip incelemelerde bulanacak eksiklikleri tespit edeceğim” dedi.

Edirne’ye yapılması planlanan hava limanı içinde Kırklareli yakınlarında bir yer bulunduğunu ifade eden Yörükçüoğlu, bu araziyi bakanlıktan yetkililerle ziyaret edeceğini söyledi. Yapılacak hava alanı ile birlikte bölgeye hareket geleceğini belirten Yörükçüoğlu yapılacak havaalanından küçük uçaklarla çapraz uçuşlar planlandığını ifade etti.

Yörükçüoğlu daha sonra yanındaki heyetle birlikte Emirali Köyü’nden Ahmetbey Beldesi’ne geçti. Burada eski Belediye Başkanı Ünal Kaymaz ve belde halkınca karşılandı. Vatandaşların yollarla ilgili sıkıntılarını dinledi. Daha sonra Evrensekiz Beldesi üzerinden Lüleburgaz’a döndü.

Gökhan KAN

 

 

 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:26 tarihinde yazdırılmıştır.