DOYASA’nın minik ressamı

Lüleburgaz’da bulunan Doğal Yaşam ve Sanat Derneği (DOYASA) tarafından geçtiğimiz Cuma akşamı Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde tiyatro etkinliği düzenlenmiş ve Kanaviçe isimli oyun sahnelenmişti.
DOYASA’nın minik ressamı

Tiyatro etkinliği sahnelenmeden önce fuayede bir resim sergisi açıldı. Resim Sergisi’nin en önemli özelliği ressamın yaşının çok küçük olmasıydı. DOYASA’nın minik ressamı Yasemin Balaban (9) yapmış olduğu resimlerin sergisini fuayede açtı.

Resim sergisini gezenler; “Yasemin, 9 yaşında olmasına rağmen yapmış olduğu resimler lise öğrencilerinin resimleri gibi. Kendisini tebrik ediyoruz” dediler.

DOYASA  2. Başkanı Pınar Çidar da Yasemin’in 3 yaşından beri resim yaptığını belirterek; “Ailesi dernek üyemiz. Kendisi geleceğin ressamlarından” dedi.

Kendisinin 20 yaşına geldiğinde tüm Türkiye tarafından tanınacağına inandığını belirten Yasamin Balaban; “Şimdi Lüleburgaz Ramazan Yaman İlkokulu’nda öğrenciyim.  Eğitimime resim branşında devam edeceğim. Büyüyünce tüm Türkiye’nin ve Dünya’nın tanıyacağı bir ressam olacağım” dedi.

 

Ertan BAYER 

http://www.hurfikir.com.tr adresinden 24 Ekim 2024, 23:27 tarihinde yazdırılmıştır.