Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 28 Nisan 2015, Salı 09:10 tarihinde eklendi. 2117 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEK Ortaokulu’nda “Hayvan Sevgisi” anlatıldı

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu Lüleburgaz Temsilcisi ve Kırklareli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat İlknur Devrim Kantarcı ile ilçemizde hizmet veren Dost Veterinerlik Kliniği Sahibi Veteriner Hekim Ertan Çolak TEK Ortaokulu’nda “Hayvan sevgisi ve hayvan hakları” konulu bir etkinlikte öğrencilerle bir araya geldiler.
TEK Ortaokulu’nda “Hayvan Sevgisi” anlatıldı

Okul Müdürü Yusuf Özdemir ve Okulun İngilizce Öğretmeni Aycan Göktuna ile 64 öğrencinin katıldıkları anlamlı etkinlikte öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvan hakları üzerine önemli bilgiler aktarıldı.

Avukat İlknur Devrim Kantarcı hayvan sevgisinin önemini vurgulayıp “ Bu dünyada yalnız yaşamıyoruz ve her canlının yaşama hakkına saygı göstermeli ve hayvanlara eziyet etmemeliyiz. Bunu yaparken de başıboş hayvanların kontrol edilmesi gerekiyor. Bizler de eğer bir hayvan besleyip onun sorumluluğunu almak istiyor isek hayvan barınağına giderek onları sahiplenmeliyiz. Sahiplenmek için para ile satın almayı tavsiye etmiyorum” diyerek öğrencilerle sohbet edip onların sorularını yanıtladı.

Ares öğrencileri büyüledi

Veteriner Hekim Ertan Çolak ise sahneye 7 yaşındaki golden cinsi “Ares” ile çıktı. Hemen hemen elliye yakın komutu alıp uygulayan Ares, tüm çocukları yaptığı hareketlerle büyüledi. Çolak’ın “Yat Ares” komutunun ardından yere yatan ve diğer komuta kadar kımıldamayan Ares, aldığı eğitimin hakkını verirken hayvanların eğitilebilecekleri gösterdi. Dünyada her canlının yaşama hakkı olduğunu belirten Çolak “bizler dünyamızda yalnız yaşamıyoruz. Düşünün onların da birer anne ve babaları yavruları var. Onlara ne kadar iyi davranırsak onlar da bize öyle davranır” dedi.

Etkinliğin mimarlarından Okulun İngilizce Öğretmeni Aycan Göktuna da “Animal Shelter (Hayvan Barınağı) ünitesi kapsamında öğrencilerine bu anlamlı programda hayvan sevgisi ve hayvan haklarını hazırlayan Avukat İlknur Kantarcı ve Veteriner Hekim Ertan Çolak’a teşekkür etti.

Hayvan sevgisi ve hayvan haklarının anlatıldığı sunumda çocuklar Ares’e büyük ilgi gösterdiler. Ares’le tanışmak onu sevmek için adeta yarıştılar.

Anlamlı etkinliğin sonunda öğrencilerin hazırladıkları hayvan sevgisini anlatan afişlerle birlikte çiçekler Kantarcı ve Çolak’a verildi. Okul müdürü Özdemir de bu güzel etkinliği hazırladıkları için kendilerine teşekkür etti.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek