Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 08 Mayıs 2015, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 1294 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Emek Gençliği tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 43. Yılı nedeniyle 6 Mayıs Çarşamba günü Kongre Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.
Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı

Meydanda yapılan basın açıklamasını Engin Atlı okudu.

Açıklama şöyle;  “1972’nin 6 Mayıs’ında 3 devrimci genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için insanın insanı sömürmediği bir dünya için, sosyalizm için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs’ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin’le karşılaştılar.

43 yıldır pek çok hükümet iktidara geldi, geçti. Ancak Deniz’lerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala olduğu yerde duruyor. Emperyalizm işbirlikçi AKP ile en ileriden sürüyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye’den aldığı ayan beyan ortada olan İŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor.

43 yıl geçti katledilmelerinin üstünden ama kapitalist sömürü değişmedi. Her gün yeni iş cinayetinin yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı biçimiyle sömürü katlanarak sürüyor. İşte Deniz’ler tam da buna karşı koymuşlardı. İdam sehpasında “kahrolsun emperyalizm!” “yaşasın Marksizm – Leninizm in yüce ideolojisi” diye bunun için haykırmışlardı. Kendi kaderlerini işçi sınıfının kurtuluşuyla birleştirmiş ve sosyalizme bağlanmışlardı. Bugün bize düşen de; Deniz’lerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. 6 Mayıs 43 yıldır bir yas günü değil bir mücadele günüdür.

Bu 6 Mayıs’ta da

-Son olarak yasalaşan “İç Güvenlik” paketiyle birlikte her gün artan baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için,

- Kadına şiddete ve kadın cinayetlerine; cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için,

- Parasız, bilimsel, demokratik, laik ve anadilde eğitim için,

- İnsanın insanı sömürmediği; demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabilmemiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sistem olan sosyalizm için

Okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızda, alanlarda birleşelim. İdamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek”.

Basın açıklamasının sonunda yapılan duyuruda ise  Emek Gençliği’nce 9 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00’te Petrol İş Sendikası Salonu’nda “Fırtınanın Çocukları” adlı anma programı düzenleneceği, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde şehit olan üç fidanın anılacağı programa tüm Lüleburgaz halkının davetli olduğu belirtildi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek