Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Haziran 2015, Çarşamba 09:22 tarihinde eklendi. 1176 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Birleşik Haziran Hareketi “Artık Yeter”

Birleşik Haziran Hareketi Lüleburgaz Meclisince 22 Haziran Pazartesi günü Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlenip Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP rejiminden hesap sorma çağrısında bulunuldu.
Birleşik Haziran Hareketi “Artık Yeter”

Basın açıklamasında şunlara yer verildi;

“Haziran seçimlerinden çıkan sonuç şudur: Halk Erdoğan ve AKP zihniyetine “Artık Yeter” demiştir.

Haziran direnişinde sokağa çıkan milyonların “Artık Yeter” sesi, aynı zamanda Erdoğan’dan ve AKP rejiminden hesap sorma çağrısıdır.

Bugün yapılması gereken tek şey halkın bu çağrısına, isteğine yanıt vermektir. Halkın iktidardan düşürdüğü AKP, hiçbir koalisyon ortağı yapılıp iktidara taşınmamalı, AKP yalnız bırakılmalıdır. Roboski’den Reyhanlı’ya, Soma’dan Ermenek’e, AKP’nin 13 yıllık iktidarı boyunca işlediği suçlar aklanmalı, bu suçlara ortak olunmamalıdır.

AKP bir suç örgütüdür ve işlediği bütün suçlardan dolayı halka hesap vermeli, yargılanmalıdır.

Birleşik Haziran Hareketi, halkın AKP’den hesap sorma çağrısına sahip çıkıyor, tüm gücüyle ayağa kalkıyor.

Halk istiyor, görülmemiş hesap kalamayacak

Altın varaklı bir bardağı, bir işçinin asgari ücretinden daha fazla olan KaçAk Saray boşaltılmalı, Tayyiph Erdoğan istifa etmelidir.

Çünkü; 13 yıllık AKP iktidarı süresince başta genel bütçeler olmak üzere Bakanlıkların, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı bütçelerinin hiçbiri denetlenmemiştir. Ayrıca sadece başbakanın yetkisinde verilen maden ocakları işletme ruhsatlarının kimlere ve nasıl verildiğinin halka açıklanmasını talep ediyoruz. Yerleşim alanı içinde kalmış Kamu arsalarının kimlere nasıl peşkeş çekildiği açıklanarak halk tarafından bilinmelidir. Yolsuzluk dosyaları açılmalı, dört eski bakanla birlikte Erdoğan hakkındaki yolsuzlukları araştırmak için Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmalı, halkın paralarını sıfırlayanlar, ayakkabı kutularına dolduranlar Yüce Divan’da yargılanmalıdır. AKP’nin işlediği savaş suçları araştırılmalı, Suriye’ye yönelik uluslararası hukuka aykırı girişimlerin hesabı sorulmalı, başta Erdoğan, Davutoğlu ve Hakan Fidan olmak üzere, MİT tırlarıyla cihatçı çetelere yapılan silah yardımının sorumluları yargılanmalıdır. İç güvenlik yasası, terörle mücadele yasası ve sansür yasaları başta olmak üzere AKP’nin tüm baskı yasaları iptal edilmelidir.

Eğitimde gericileşmeyi derinleştiren 4+4+4 uygulamasına son verilmeli, laik ve bilimsel bir eğitim için gereken adımlar atılmalıdır. Zorunlu din derslerine son verilmeli ve okullarda mescit uygulamaları kaldırılmalıdır.

Haziran 2013 sürecinde uygulanan polis şiddeti soruşturulmalı, Gezi Direnişi’nde “Emri ben verdim” diyen, dönemin valisi ve emri uygulayan tüm sorumlular yargılanmalı, Gezi ailelerinin ve davalarının üzerindeki baskılara son verilmelidir.

Soma ve Ermenek başta olmak üzere, tüm iş cinayetlerinin durdurulması için yasal düzenlemeler yapılmalı, “Haksız tahrik” ve “iyi hal indirimi” kaldırılmadır.

12 Eylül ürünü seçim barajı kaldırılmalı, seçim sistemindeki tüm antidemokratik düzenlemeler iptal edilmelidir. 12 Eylül Anayasası ve siyasi partiler anayasası yeniden yapılmalıdır. 13 yıllık AKP iktidarının tüm suçlarının hesabını soracağız. Halkın birleşik mücadelesiyle AKP iktidarının kirli-karanlık ve halkı nefessiz bırakan bu düzenini yıkıp, gün ışığının, ekmeğin, yaşamın ve özgürlüğün ülkesini, Haziran Türkiyesi’ni kuracağız” denildi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek