Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 26 Haziran 2015, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 1364 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çiftçide emanet buğday alım sevinci

Lüleburgaz Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’da 1 Temmuz 2015 tarihinde buğday alımlarına başlayacağını açıklamasının ardından Lüleburgaz’da bulunan çiftçilerde de hareketlilik yaşandı.
Çiftçide emanet buğday alım sevinci

Lüleburgaz  Ticaret Borsası’nın ortaklığı ile kurulmuş olan Lüleburgaz Tarım Ürünleri Şirketi’nde dünden itibaren Durak  Mahallesi’nde bulunan depolarda ürün alımına başladı.

Ürünlerine emanet olarak Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) karşılığında döken üreticilerden Merter Kemal Temel, “500 dönüm buğdayımız var.  Geçtiğimiz yıl ofis buğday almamıştı.  Bu yıl alım yapması sevindirici. Bu yıl rekolte düşük ama buğday kalitesi yüksel. Ramazan Bayramı’na kadar hemen hemen herkes buğdayını teslim eder” dedi.

Çifti ÇKS’sini kendi kullansın

Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, da yaptığı açıklamada; “Lüleburgaz ve çevresinde üreticiler bizlerden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ile randevu veriyoruz. Ancak zahireciler ve tüccarlar çiftçinin ÇKS’sini kullanarak malını buraya döküyor. Sonra satıp para kazanıyor. Ama çiftçiye yer kalmıyor. Çiftçilerimiz ÇKS’lerini kendi kullansın” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek