Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 11 Ağustos 2015, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 931 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özel Sporcular Milli Takım Seçme Kampı başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2015 faaliyet programında yer alan Down Sendromlular Masa Tenisi Seçme Kampı’nın açılışı 10 Ağustos Pazartesi günü Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA)yapıldı.
Özel Sporcular Milli Takım Seçme Kampı başladı

Açılış törenine Kırklareli Valisi Esengül Civelek, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan,  Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Spor Müdürü Soner Polat, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Hamdi Özturgut, özel öğrenciler ve aileleri katıldı.

Polat “katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum”

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlk konuşmayı yapan Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Soner Polat, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Polat “Başta Özel Sporcular Federasyon Başkanımız Birol Aydın olmak üzere bu organizasyona katkı sağlayan Lüleburgaz belediyesi ve Başkanımız Emin Halebak’a, Lüleburgaz Tarım Ürünleri Lisanslı Depolama A.Ş.’ye ve Doğa Koleji’ne teşekkür ediyorum. Seçmelere katılacak tüm özel çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Milletvekili Kayan “İnsan hayatında sporun önemi büyüktür”

CHP Kırklareli milletvekili Turabi Kayan da sporun insan hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu, başarıya giden yolun spor ve sağlıktan geçtiğini söyledi ve bu başarılı organizasyona imza atan tüm kurum ve kuruluşları kutladı. Sporculara da başarılar diledi.

Aydın “Bu dünyada biz de varız”

Federasyon Başkanı Birol Aydın konuşmasında özel sporculara verilen önemin arttığının altını çizdi. Aydın “Eskiden kapalı kapılar arkasında tutulan özel çocuklarımız artık herkesin gözü önünde çalışma imkanı buluyor ve elde ettikleri başarılar ile bizleri gururlandırıyorlar. Bugün ülkemizde ilk kez düzenlenen Down Sendromlular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nı Lüleburgaz’da yapmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Biz Federasyon olarak Türkiye’nin en büyük federasyonlarından bir tanesiyiz. Federasyon olarak 2 yılda 350 sporcuyla Türkiye’nin 81 ilinde çalışıyoruz. Biz bu çocuklardan hiçbir şey olmaz denenleri utandırmak için, Türkiye’nin her bir ilinde faaliyet yapmaktayız. Sporcular, futbol oynuyor, voleybol oynuyor, basketbol gibi büyük sporlarla ilgeniyorlar.. Ben, bu alanda bütün yetkililere sesleniyorum, bu dünyada bizde varız, dedi.

Vali Civelek “Gençlerimiz bizim için özel”

Son olarak kürsüye gelen Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise konuşmasında ““Gençlerimiz bizim için özel. Onları yeteneklerini geliştirebilecekleri sanat, kültür, spor yapabilecekleri ortamlara kazandırarak hep birlikte örnek olarak zoru nasıl başardıklarını, çeşitli alanlarda başarılara imza attıklarını gerek ulusal, gerekse uluslararası alanlarda şampiyonluklar yaşayarak bizlere ne kadar büyük bir mutluluk yarattığını biliyoruz. Yeteneklerini açığa çıkartan sportif aktivitelerin içinde yer alarak şampiyonluklar yaratmak açıdan takdir edilecek, sevgi dolu, sımsıcak, emek dolu çalışmalarından dolayı federasyon yöneticilerine teşekkür ediyorum, dedi.

 

Konuşmaların ardından down sendromlu özel sporcular, gösteri maçı yaptı. Özel çocukların içlerindeki mutluluğun yüzlerine yansıdığı gözlendi. Gösteri maçınının başlangıç vuruşunu ise Vali Civelek yaptı. Protokol bu özel günde mutlulukları yüzlerinden okunan özel sporcularla bol bol hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

19 Ağustos’ta sonra erecek seçme kampına katılan 11 sporcudan son 4’e kalan sporcular, 22-28 Kasın tarihlerinde Güney Afrika’da ilk kez düzenlenecek olan Özel Sporcular Masa Tenisi Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı elde edecek.

Kral Tanju Çolak Açılışa katılamadı

Avrupa Gol Kralı ve eski Milli Futbolcu Tanju Çolak’ın ise yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle açılışa katılamadığı, kampa ilerleyen günlerde geleceği belirtildi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek