Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 22 Ağustos 2015, Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi. 806 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“AKP bize 3 aylık seçim hükümeti” teklif etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu,”Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hükümet kurmak için 14 maddelik ilkelerimiz var. Biz bu ilkeleri kendi çıkarlarımız için değil vatandaşlarımız, halkımızın çıkarları için oluşturduk. Ak Parti hükümeti bize sadece 3 aylık seçim hükümeti kurmak için geldi.” dedi.
“AKP bize 3 aylık seçim hükümeti” teklif etti

CHP Kırklareli Milletvekili Gündoğdu İstanbul Milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil ve Dursun Çiçek ile birlikte Kırklareli’de sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Gündoğdu, Tamaylıgül ve Çiçek Ticaret Borsası, Eğitim- Sen, Ticaret ve Sanayi Odası, Muhtarlar Derneği ve Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret etti. Gündoğdu ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamasında CHP olarak vatandaşın, halkın yararına 14 maddelik ilkelerinin olduğunu ifade ederek, ”CHP olarak 14 maddelik ilkelerimiz şunlarda ibaretti, 12Eylül darbe anayasası yerine özgürlükçü, demokratik bir anayasa yapılmasını istedik. Türkiye’nin 12 Eylül darbe hukuku da bütünüyle arındırılmasını istedik.  Siyasi ahlak yasasının çıkarılması, refahın tabana yayılması ve sosyal inşası, barışçıl ve rasyonel bir dış politika. Vergi denetimlerinin yasal araç olmaktan çıkarılması, kamu maliyesinin şeffaf hale getirilmesi, yolsuzlukla etkin mücadele.gençlerin potansiyel suçlu gören anlayışa son verilmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesi,medya üzerindeki baskılara son verilmesi, medyanın özgürleştirilmesi,cumhurbaşkanına anayasal sınırlarına çekilmesi ve örtülü ödenek sadece başbakan tarafından kullanılmalı.”dedi.

 “NİÇİN KOALİSYON ÇIKMADI ?”

Gündoğdu koalisyon hükümetinin 3 temel özelliğe sahip olması gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti, “Kurulacak olan koalisyon hükümeti yüksek profilli, içeriye ve dışarıya güven veren bir yapıda olmalıdır. TBMM’de yeterli çoğunluğa ve geniş bir toplumsal tabana sahip yüksek profilli bir koalisyon hükümeti 5 temel alandaki sorunları çözecek, yapısal reformları hayata geçirecek güce sahip olacaktır.  Kurulacak olan koalisyon hükümeti ekonomik sosyal ve siyasal alanlarda alınması gereken bazı kararları büyük bir cesaret ile almak zorunda . “    

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek