Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 04 Aralık 2015, Cuma 09:16 tarihinde eklendi. 956 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Engellilere Destek için “Sessiz Çığlık” yürüyüşü

Lüleburgaz’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.
Engellilere Destek için “Sessiz Çığlık” yürüyüşü

Lüleburgaz Lisesi Engellilerle Dayanışma Kulübü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Sessiz Çığlık” isimli yürüyüş düzenledi.

Lüleburgaz Lisesi bahçesinde toplanan öğrenciler, ellerinde hazırladıkları pankartlar ile birlikte, Kongre Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş esnasında ses çıkarmayan öğrenciler, “Sessiz Çığlık” ismini verdikleri yürüyüş ile engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekti.

Okulun Engellilerle Dayanışma Kulübü öğretmeni Gülşah Atay AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Okul olarak Engellilerin sorunlarına sadece 1 gün değil, her gün dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Engelsiz bir hayat istediklerini belirten Atay, engellileri engelleyen unsuları kaldırmak istiyoruz.  Engellilerin sorunlarına sadece bir gün değil, sorunlarına ortak olup önyargıları değiştirmek için uğraşıyoruz, dedi.

Mayıs ayında ki Engelliler Haftası’nda etkinlikleri hafta boyunca gerçekleştirdiklerini belirten Öğretmen Cihan Erdem’de,  engelliler ile birlikte çeşitli spor aktivitelerinde bulunduklarını,  okulu gezdirip engellileri spor yapmaya teşvik ettiklerini ifade etti.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek