Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 23 Aralık 2015, Çarşamba 09:12 tarihinde eklendi. 1151 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yambol’dan Lüleburgaz’a alışveriş geldiler

Türk Lirası’nın Euro ve Dolay karşısında değer kaybı bölgemizde ki turizm akışına da değiştirdi. Yaklaşık 5 yıl önce Lüleburgaz ve çevresinden komşu Bulgaristan’a alış-veriş yapmak için giderken şimdi komşumuz Bulgaristan’dan Türkiye’ye alış veriş yapmaya gelenler arttı.
Yambol’dan Lüleburgaz’a alışveriş geldiler

Turizm akışının bu şekilde tersine dönmesinde ise Bulgaristan Para Birimi Leva’nın Euro karşısında 1,95 Leva olarak sabit kalması, Türk Lirası’nın ise Euro karşısında 3,15 TL’ye kadar düşmesinin etkili olduğu açıklandı.

Turizm’de yaşanan bu tersine akış hafta sonunda devam etti. Bulgaristan’ın Yambol kentinde bulunan Turizm Derneği ile Lüleburgaz Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği’nin organizasyonu ile 50 kişilik bir ekip Pazar günü Lüleburgaz’a gelerek alışveriş yaptı.

Saat 10.00’da Lüleburgaz’da olan Bulgaristanlı ekip akşam saat 16.00’ya kadar İstanbul Caddesi üzerinde bulunan alışveriş merkezlerinden alışveriş yaptıktan sonra ülkelerine döndü.

Lüleburaz  Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ertan Bayer yaptığı açıklamada; “Para birimimizin Euro karşısında değer kaybetmesi Bulgaristan’dan ucuza alışveriş yapma avantajını da ortadan kaldırdı. Bir çok üründe artık Türkiye, Bulgaristan’dan daha ucuz. Bundan yaklaşık 10-12 yıl önce Türkiye’den Bulgaristan’a giden vatandaşlarımız ceviz içi almadan dönmezlerdi. O zamanlar da bizde Euro -1.80 -2 TL arasında  Leva’da bugünkü Euro karşından 1,95 Leva’dan işlem görüyordu. Türkiye’de o zaman ceviz için 25 TL iken Bulgaristan’da 9 Leva yani 9 TL idi. Ancak  Şimdi Bulgaristan’da ceviz için içi 23 Leva yeni 36 TL.  Türkiye’den de 40 TL olduğu için herhangi bir avantajı yok. Ancak bir ayakkabı alacaksanız Bulgaristan’da 50  Leva olan ayakkabı Türkiye’de 50 TL’ye satılıyor. 50 TL’de 30 Leva olduğu için daha avantajlı geliyor. O nedenle de artık Bulgaristan’dan Türkiye’ye alış veriş yapmaya geliyorlar” dedi.

 

Uğur PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek