Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Şubat 2016, Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi. 957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Minik Parmaklar Lüleburgaz’da geleceği programlıyor

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak üzere hayata geçirilen ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesi, Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Garaj Akademisi’nde çocuklarla buluştu.
Minik Parmaklar Lüleburgaz’da geleceği programlıyor

Finansbank, Habitat Derneği ve Microsoft Türkiye tarafından çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen ‘Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor’ projesinde Lüleburgaz eğitimleri tamamlandı. Lüleburgaz Belediyesi Bilişim Garaj Akademisinde projenin gönüllü eğitmenleri Ecem Nur Ercan, Esin Top ve Nilay Karakuş, 8-12 yaş aralığındaki 40 çocuğa eğitim verdi.

Çocuklar ‘KODU’ öğrendi

Çocukların enerjileriyle neşe kattığı interaktif eğitimlerde, oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili olan ‘KODU’ hakkında bilgi verildi. Çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkıp üretici olmalarını ve algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmelerini hedefleyen eğitimler, minik parmaklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde gerçekleşti.

Miniklerin hedefi KODU Cup Ödül Töreni

Proje, Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Rize, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Vanolmak üzere 22 farklı ilde 5 bin çocuk ile buluşacak. Eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacak. KODU ile program yazan ve tüm Türkiye çapında ‘KODU Cupa katılmak için başvuruda bulunan ve projelerini paylaşan adaylara ait projeler, bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek ilk 10 projenin sahipleri, 2016 yılında düzenlenecek ‘KODU Cup Ödül Töreni’ne davet edilecek.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek