Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 16 Şubat 2016, Salı 09:29 tarihinde eklendi. 1077 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ziraat Odası’ndan anlamlı seminer

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanlığınca 15 Şubat Pazartesi günü Aşkiye Neşet Çal Salonunda “Buğday ve ayçiçeğinin doğru gübrelenmesi” konulu seminer düzenlendi.
 Ziraat Odası’ndan anlamlı seminer

Saat 11:00’de başlayan seminere Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç,  Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, S.S. 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Serkan Erman, Başkan Rahim Kurt, bazı muhtarlar ve çiftçiler katıldı. 

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Korkmaz BelliTürk’ün konuşmacı olaraz katıldığı seminerde çiftçilere toprağın üretilebilir değil, tüketilebilir bir kaynak olduğu, tarım topraklarının önemi ve dengeli gübrelemenin (buğday ve ayçiçeği için) nasıl yapılması gerektiği anlatıldı.

Lüleburgaz İlçesi tarım topraklarında yetiştirilen buğday ve ayçiçeği bitkilerinin gübrelenmesinde yeni yaklaşımlar,

-Yanlış – aşırı kimyasal gübre kullanılmasının olası nedenleri ve sonuçları

-Tarım topraklarımızın genel sorunları nelerdir?

-Topraklarımızın gelecek nesillere verimliliğini kaybetmeden aktarılması için yapılması gerekenler nelerdir?

-Toprak organik maddesinin artırılmasında kompost vermikompost vb. gibi organik gübrelerin kullanılmasının önemi gibi konularda aydınlatıcı bilgiler aktarıldı.

Yrd. Doç. Dr. Korkmaz, topraklardaki verimin arttırılması için Atadan kalma alışkanlıkların bırakılıp uzmanlar nezaretinde çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti ve çiftçileri toprak analizi yaptırmaları konusunda uyardı. Toprak analizinin yalnızca destekleme almak için yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Bu anlamlı seminerin ardından Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün seminere katılan tüm bölge halkı çiftçilerine teşekkür etti ve bol kazançlar diledi.

 

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek