Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 05 Mart 2016, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 888 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DANONE İŞÇİLERİNDEN RENAULT İŞÇİLERİNE DESTEK

Perşembe günü, iş çıkışında, Lüleburgaz’daki fabrika önünde toplanan Danone işçileri, Renault işçilerine destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını, DİSK/Gıda-İş Trakya Bölge Temsilcisi Cengiz Atlı okudu.
 DANONE İŞÇİLERİNDEN RENAULT İŞÇİLERİNE DESTEK

         Açıklamaya, Gıda-İş Genel Merkez Yöneticisi Nejdet Çalışkan, direnişte olan Ak Nişasta işçisi Fatih Arıburnu da katıldı. Basın açıklamasında, “Reno İşçisi Yalnız Değildir”, “Yaşasın İşçilerin Birliği” sloganları atıldı. Okunan basın açıklaması şöyle; “Renault’ta üretimde 94 aracın eksik çıkması sebep gösterilerek işten atılan 10 işçi için arkadaşları üretimi durdurmuştur. Sabah saatlerinde fabrika önünde toplanan işçilere polis saldırmış, fenalaşan ve gözaltına alınan işçiler olmuştur. İşveren yanlısı bir tutumla işçilere yapılan polis saldırısını şiddetle kınıyoruz. Yaralanan ve gözaltına alınan sınıf kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaklaşık 2 aydır Renault işçileri maaşlarına “Ek Zam” talebi ve sendika seçme özgürlüğü için eylemliliklerini fabrika içerisinde sürdürmekteydi. Yine “Ek Zam” talepli eylemler Türkiye işçi sınıfının bir talebi haline gelmiş ve çeşitli sektörlerden işçiler bu taleple iş durdurma eylemleri gerçekleştirmiştir. Patronların kalelerini sallayan işçi sınıfının eylemlerine karşı sermaye sınıfı, hükümet ve sendikal bürokrasi bir araya gelmiş işçilerin amiral gemisi olarak gördüğü Renault’a saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Bu saldırı Türkiye işçi sınıfına yapılan bir saldırıdır. Aynı zamanda sermayenin bu toptan saldırısı sendikal hak ve özgürlüklere vurulan bir darbedir. Renault, işçi sınıfı için bakarak yönlerini buldukları bir “kutup yıldızı” görevini üstlenmiştir. O yüzdendir ki, bu saldırıyı püskürtmek sadece Renault işçileri için değil sektör farkı olmaksızın tüm işçi sınıfı için hayati önemdedir. MESS türü örgütleriyle, hükümeti, polisi ve bürokrasisiyle sermaye, asıl saldırı anının geldiğine hükmederek bu kez Amiral Gemisi görevi üstlenen Renault işçilerini hedef almıştır. Danone işçileri olarak Renault işçilerinin davasını Türkiye işçilerinin davası olarak görüp sahipleniyoruz. Kıdem tazminatının gaspından esnek-güvencesiz çalışmaya, kiralık işçilikten taşeron rejimine kadar emeğe dönük saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde bu direnişin yanında yer alıp mücadeleye güç katmak konfederasyon farkı gözetmeksizin bütün sendikaların, emek dostu kurumların ve örgütlü-örgütsüz tüm işçilerin görevidir. İşçiler her yerde, her sektörde en ileri biçimleri temel alan bir mücadele ile bu saldırıya karşı “Renault Direnişinin” yanında bir tutum almalıdır. Renault işçilerinin talepleri açıktır ve bu talepler; çıkartılan işçilerin işe geri alınması ve başka işçilerin işten atılmaması, sendika seçme özgürlüğüne saygı duyulması ve saat ücretlerinde iyileştirme yapılmasıdır. Bu talepler insanca yaşamak ve insanca çalışmak için ayağa kalkan Türkiye işçi sınıfının talepleridir ve sendikamız bu taleplerin ortaklaştırılarak iş, ekmek ve özgürlük mücadelesini büyütmek için fabrikalarda, işyerlerinde çalışmaya devam edecektir.”

Haber  Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek