Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Mart 2016, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 1362 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 8 Mart coşkusu

Lüleburgaz’da dün 8 Mart coşkusu yaşandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Lüleburgaz Belediyesince organize edilen etkinliklerle kutlandı.
Lüleburgaz’da 8 Mart coşkusu

Etkinliklere Lüleburgaz Belediyesi, Bercadia, CHP Kadın Kolları, Eğitim-SEN, Eğitim-İŞ Sendikası, Genel-İŞ Sendikası, GENKAD, Kent Konseyi, Kent Oyuncuları, Lüleburgaz Kültür ve Sanat Derneği, LÜKSAD, Lüleburgaz Tıp Merkezi, Medikent Hastanesi, Sanat Sevenler Derneği, Tüm Bel-SEN, Türk Kadınlar Birliği, Yardım Sevenler Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri katılarak destek verdi.

Etkinlikler 8 Mart Salı günü Zübeyde Hanım Parkı’nda toplanılması ile başladı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ve Rasim Aslan, Daire Müdürleri, belediye çalışanları ve Kent Konseyi üyesi kadınların katıldıkları etkinlikte Zübeyde Hanım Anıtına karanfiller bırakıldı.

Buradan kortej eşliğinde Hükümet Konağı önüne geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Buradaki törenin bitiminden sonra yine kortej eşliğinde yürünülerek Kongre Meydanı’na geçildi. Burada yapılan Basın açıklamasını Belediye Avukatı Özgür Sert yaptı.

Basın açıklamasında “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için birleşiyoruz.

8 Mart, kadınların, eşit işe eşit ücret, çalışma süresinin günde 16 saatten 10 saate düşürülmesi ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde hakları uğruna can verdikleri gündür. 159 yılda pek çok şey değişti ama hala neo-liberalizmin, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkların sonuçlarını ne varsa en ağır biçimiyle biz kadınlar yaşıyoruz. 8 Martlarla bugüne taşınan ve geleceğe taşınacak mücadelemiz ve kararlılığımız tüm olumsuzlukları yok edecek” dedi.

Necmiye Demircan’ın barış temalı şiirini okumasının ardından Davul Ritm Grubu gösteri sundu. Törene katılan kadınlar hep birlikte havaya balonlar bıraktılar. Daha sonra hep birlikte halaylar çekerek bu önemli ve anlamlı günü doyasıya kutladılar.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek