Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 29 Mart 2016, Salı 09:18 tarihinde eklendi. 1163 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Minsolmaz Muhtarlarla buluştu

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, dün Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’nde muhtarlarla buluştu.
Milletvekili Minsolmaz Muhtarlarla buluştu

Mecliste yürütülen çalışmalardan Kırklareli’ne getirilmesi planlanan hizmetlere kadar birçok konuda muhtarlara bilgiler aktaran Milletvekili muhtarlardan destek istedi.

Milletvekili Minsolmaz’a muhtarlarla yaptığı toplantıda Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç da eşlik etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu ile köy ve mahalle muhtarlarının katıldıkları toplantıda konuşan Milletvekili Minsolmaz “Ankara’daki yasama görevimizin yanında Kırklareli’ne gelip ziyaretlerde bulunuyorum. Benim amacım siyasetten önce ilimize hizmetler getirebilmek adına çalışmalar yürütmek. Bunu yaparken de sistemsel olarak çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Beni sürekli birileri telefonla arıyor ve eksiklikleri iletiyor. Bunu yaparken herkes ferdi olarak arayınca sürekli bir karmaşa yaşanıyor. Ben istiyorum ki köyden arayacak bir hemşerim önce muhtara iletsin. İlçe teşkilatı, İlçe başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerini bilgilendirsin. Böyle olursa kargaşa olmaz. Ben dosyayı aldığım zaman örneğin Ayvalı Köyü’nün eksiklerini isteklerini görebilir böylece kargaşaya mahal vermeden çözüm için çalışmalara başlayabilirim. Bakanlıkta bekleyen taleplerin takibini daha sıkı yapabilirim. Siyasetin ekip işi olduğunu ve sistemi doğru kurmanın önemine inanıyorum. Ayrıca önümüzdeki 4 yıllık dönemde özellikle köylerimizin eksikliklerinin giderilmesi için çalışmalar yürüteceğim” diyerek muhtarlardan fikirlerine ve desteklerini beklediğini belirtti.

 

“Hızlı Tren Lüleburgaz’a ve İlimize çok şey katacak”

Hızlı Tren hakkında da bilgiler veren Minsolmaz “Gelişmişliğin işareti olan demiryolu yakın zamanda ilimize de getirilecek. Bölgemize kazandırılacak  “Hızlı tren Projesi ” sayesinde Lüleburgaz da ilimiz de gelişecek. Lüleburgaz, Büyükkarıştıran ve Babaeski ilçesinde duraklar olacak ve hızlı tren sayesinde Lüleburgaz-İstanbul arası 35 dakikaya inecek” dedi.

 

“Hava limanı Kırklareli-Edirne arasına yapılacak”

Kırklareli ile Edirne illeri arasında belirlenecek yere yapılacak hava limanının da  bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacağını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

“Hastane için ilk kazma vurulacak”

 

Lüleburgaz’ımıza kazandırılacak hastanede sona gelindiğini ifade eden Minsolmaz “Trakya Bölgesinin en büyük hastanelerinden biri 300 yataklı hastane Lüleburgaz’a kazandırılacak. Büyük ihtimalle bu yıl hastane için ilk kazma hayırlısı ile vurulacak” dedi.

 

“Çevreyolu Lüleburgaz’ı rahatlatacak”

Lüleburgaz’ın en büyük eksikliklerinden biri olan çevreyolu için de önemli gelişmeler olduğunu belirten Minsolmaz “Benim daha Belediyede çalıştığım yıllarda çevreyolu ile ilgili sıkıntılar vardı. O zamanlar kentimizin hemen kenarından geçmesi planlanan çevreyoluna karşı çıkıldı ve iyi ki de yapılmadı. Çünkü yapılsaydı şimdi hızlı tren hattı ile çakışacak ve kentimizin büyümesine engel olacaktı. Şimdi çevreyolu için çalışmalar sürüyor. Yapıldığında Lüleburgazımızın rahatlatacak” dedi.

 

Kırklareli’nin çehresinin ve ekonomisinin Üniversitenin gelişi ile değişip canlandığını belirten Minsolmaz “Lüleburgaz’ımızın ihtiyaç duyduğu ve istediği 4 yıllık fakülte nihayet geliyor. Adı ve ismi konusunda çalışmalar yapılıyor” dedi.

Minsolmaz “Kırklarelimize getirilecek hizmetlerle birlikte kentimiz aynı kalmayacak ve günden güne gelişecek. Bunlara hazırlıklı olmalıyız. Ben siyasetten önce hizmet vermeyi düşünen bölge insanı olan biriyim. İlçe Başkanımız da aynı benim gibi sizlerden biri. Siyasetten önce bölgemizin kalkınması, çocuklarımızın gelecekleri için bir şeyler bırakabilmek adına hep birlikte çalışmalıyız” dedi.

“Alpulu Şeker Fabrikası Atamızın mirasıdır”

Bölgemizin ilk sanayi kuruluşları arasında Atatürk’ün mirası olan Alpulu Şeker Fabrikası’nın çalıştırılması ve yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalar yürütüldüğünü, bunun için de bölge halkı ve çiftçilere de görevler düştüğünü söyleyen Minsolmaz, ayrıca Ergene Nehrinin temizlenebilmesi için de 10 milyar TL’lik bir bütçe ayrıldığını söyledi.

“Ergeneyi hep birlikte kirlettik hep birlikte temizleyeceğiz”

Minsolmaz “Ergene Nehrinde eskiden insanlarımız hem yüzer hem balık tutarmış. Ama zamanla çarpık sanayileşme ve insanlar yüzünden nehir kurbağaların bile yaşamadığı bir şeye dönüştü. Belediyeler yeraltı sularını çekip içme suyu olarak kullandı ve arıtma tesisleri olmadığı için sanayi kuruluşlarına da yaptırım uygulayamadı. Onlar da atık tesislerini açmadan hafta sonları geceleri atıklarını nehirlere salıp kirlettiler. Ergeneyi bir kişi kirletmedi. Sanayi kuruluşları, insanlar birlikte kirletti ve birlikte temizlemek zorundalar. Biz de bunun takipçisi olacağız. Yeraltı sularına önem vereceğiz ve içme suyu olarak su kuyularına mahkûm olmamak için projeleri hayata geçireceğiz. Ahmetbey Beldesi göletinde yapacağımız barajla Lüleburgaz’a, Armağan Barajından getirilecek su ile de Kırklareli halkına içme suyu sağlayacağız. Yeraltı sularımızı da kontrollü olarak kullanıp kirletmeyeceğiz” dedi.

Muhtarların sorularını da yanıtlayan Milletvekili Minsolmaz daha sonra Muhtarlar Derneğinden ayrıldı.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek