Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 06 Nisan 2016, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 925 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Demokrasi Platformu’ndan Trakya mitingine davet

Lüleburgaz Demokrasi Platformu yaptığı yazılı açıklamada tüm halkı, 10 Nisan’da Lüleburgaz’da düzenlenecek olan Ergene’de yalana Trakya’da talanına son” mitingine davet etti.
Demokrasi Platformu’ndan Trakya mitingine davet

Lüleburgaz Demokrasi Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ergene Nehri’nin havzada yarattığı tahribat, gün geçtikçe artıyor. Geçmişteki hükümetler gibi AKP Hükümeti de, işbaşına geldiği 2002 yılından beri, Ergene’yi temizleyeceklerini, eski haline getireceklerini, balık tutacaklarını, yüzeceklerini, neredeyse suyunu içeceklerini vs. beyan ederek halkımızı sürekli oyaladılar ve aldattılar. Ancak olay onların dediklerinin tam tersine gelişti ve nehir temizlenmedi, aksine havza daha çok kirlendi, bitkiler, hayvanlar ve insanların gördüğü zarar gittikçe arttı, insanlarımızın ölüsünü aramak için devlet görevlileri kirlilikten nehre giremedi, Trakya kanser vakalarında ilk sıraya yükseldi. Ergene nehrinin kirliliği ve çevreye vermiş olduğu zararlardan başka, yine Trakya’nın göbeğine  kurulması planlanan cüruf ve petrol atığı yakıtlı Termik Santraller ,kömür yakıtlı Termik Santraller, Istrancalara yapılması planlanan RES’ler, İğneada’ya yapılması planlanan Nükleer Santral, Pınarhisar-Vize- Saray ve Çerkezköy aksındaki Taş ocakları ve çimento fabrikalarının doğada yarattığı ve yaratacağı katliama, yeraltı ve yerüstü sularımızın kirletilmesini, yok edilmesini de ekleyerek protesto etmek ve engellemek için “ERGENE’NİN YALANINA,TRAKYA’NIN TALANINA SON” mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz.

İnsanı sömüren kapitalizm, günümüzde içinde yaşamış olduğu krizden kurtulmak için, doğayı da sömürmeye, yaşam alanlarımızı talan etmeye, tarımdan geçinenlerin geçim kaynaklarını ellerinden almaya başlamıştır. Trakya’nın tümü talan ve yağma bölgesidir. Bundan dolayı, bölgedeki tüm Çevre platformlarını, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, siyasi partileri, dernekleri, odaları, belediyeleri, tüm oluşumları, halkımızın tümünü her türlü olanaklarını kullanarak mitinge ve sonrasında verilecek mücadeleye katkı sunmaya davet ediyoruz. AKP’nin doğaya, yaşam alanlarımıza ve her türlü saldırısına karşı ortak bir cephe oluşturmak adına daha güçlü bir karşı duruş sergilemek üzere;”ERGENE’NİN YALANINA,TRAKYA’NIN TALANINA SON” demek üzere tüm halkımızı,10 NİSAN 2016 PAZAR GÜNÜ SAAT 14.00’da LÜLEBURGAZ HÜKÜMET KONAĞI ÖNÜ’nde toplanarak Kongre Meydanı’na yapacağımız  yürüyüş ve mitinge davet ediyoruz” dendi.

Uğur PİRPOR

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek