Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 25 Nisan 2016, Pazartesi 09:27 tarihinde eklendi. 1481 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu

Lüleburgaz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Lüleburgaz Ortaokulunca organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 96. Yılı Kutlamaları, Kongre Meydanında coşku ile gerçekleştirildi.
Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu

Törene Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Belediye Başkanı Emin Halebak, İlçe Milli Eğitim müdürü Nedim Çetin, Kurum Müdürleri ve bazı siyası parti temsilcileri katıldı.

Kongre Meydanındaki tören saat 10:00’da İstiklal marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin yaptı. Çetin “Daire Müdürlerim, siyasi parti temsilcilerimiz. Ülke dışından gelerek bayram sevincimizi paylaşan kıymetli misafirler, değerli Lüleburgazlılar, öğretmen arkadaşlarım, Türkiye Cumhuriyetinin ve Yüce Türk Milletinin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar. Hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bugün 23 Nisan. Bugün mutlu bir gün. Bugün milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile milli, çağdaş, demokratik ve egemen yeni Türkiye Devletinin doğuşunun 96. yıldönümüdür. Bugünün heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünü engin bir şevk ve heyecan ile kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. 23 Nisan, Türk Milletinin emperyalist devletlerin her türlü baskı, zulüm ve işgaline karşı, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğin hakim kılındığı gündür. 96 yıl önce Ankara’dan “dakika geciktirilmeyecektir.” Emriyle çekilen Mustafa Kemal imzalı bir telgrafta “23 Nisan günü Cuma namazından sonra meclisin açılacağı bildiriliyor, bugünden sonra sivil ve askeri makamların emir alacağı en yüce makam, adı geçen meclis olacaktır.” Deniyordu. O günler 1000 seneden beri üzerine titrediğimiz Aziz Anadolumuzdan koparılmak istendiğimiz günlerdir. Birinci Dünya Savaşında 9 cephede dünya devletleri ile savaşan bu millet, 1918 Mondros Ateşkes antlaşması ve 1920 Sevr dayatması ile tarihin derinliklerine gömülmek istenmiştir. Ülke adeta ateş çemberine dönmüş, Türk vatanı dünya devletlerince paylaşılırcasına işgal edilmeye başlanmış, vatanın büyük bir bölümü esir duruma düşmüştü. Bizi Anadolu’dan koparmak isteyenler kimlerdi. Bugün Suriye’yi bu hale getirenler, Irak’ı yıllardır sömürenler, Balkanları bölenler, Filistin’i, Libyayı, Afganistan’ı yaşanmaz hale getirenler, memleketimizin kalkınmasını istemeyen, ülkemizdeki terörü destekleyen büyük dünya kapitalistleri ve emperyalistler…

Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında yapamadılar. Ama asla vazgeçmediler. Çeşitli oyunlarla Atatürk’ün kurduğu meclisi defalarca kapatmak istediler, başaramadılar. Şimdi de maşalarıyla terörist yapılarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. O gün başaramadılar. Büyük Türk milletinin milli birlik ve beraberlik azmi sürdüğü sürece yine başaramayacaklar. Atatürk’ün yıllar önce öngördüğü içteki hainler yok edildiğinde büyüyen, gelişen, sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye yeni yüzyıla damgasını vuracaktır. Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” Öngörüsü ile tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Bu güneş, bir dirilişin müjdecisi idi. İşte bu diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi, bağımsızlık tutkusu, bu milleti tekrar şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı, birlik ve beraberlikti, milli mücadeleydi, kurtuluş Savaşıydı, Ulusal egemenlikti, yeni Türkiye’nin aydınlık yarınlarıydı. Zafere inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bu millet, birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bundan sonra da göstermeye devam edecektir.

Sevgili çocuklar, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan sevgili öğrenciler, okuyan, araştıran, sorgulayan, çözümsel eleştiride bulunabilen, yenilikçi, bilim ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerimize bağlı, insan haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayınız. Sizin aydınlık geleceğiniz, Türkiye’nin aydınlık geleceğidir. Hem kendiniz için hem de Türkiye için çalışmak zorundasınız. Atatürk’ün sizlere hitabını hiç unutmayın. “Küçük Hanımlar, küçük Beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. 23 nisan’da sevelim, sevinelim, bayramımızı coşkuyla kutlayalım. Ancak Mustafa Kemal Atatürk veTürk Milletinin verdiği kurtuluş mücadelesini asla unutmayalım. Bugün bütün çocuklar mutlu olmalıydı. Ancak memleketin bütün çocukları gülsün diye, geleceği aydınlık olsun diye kendi çocuklarını boynu bükük, buğulu gözlerle bırakan şehit asker ve polislerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anmak istiyorum. Bu mutlu günde onları mahsun, boynu bükük bırakan dolaylı ya da dolaysız adı ister örgüt, ister yapı olsun. Teröre destek verenler, şehit ve gazi çocuklarının ahı üzerinize olsun.

Lüleburgaz’da çocuklarımız şanslı. Bayram sevincini 2 gün önceden yaşamaya başladılar. Burada Bulgaristan, Romanya, Gagavuzya, Kosovalı çocuklar ve bizim çocuklarımız 23 Nisan neşesini paylaşıyorlar. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz, dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve huzurun tesis edilmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. Yüce Milletimizin ve Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu, tüm dünya çocuklarının kardeş olduğu bir dünyayı çocuklarımıza sunabilmek ümidiyle…

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Öğrenciler adına da Lüleburgaz Ortaokulu öğrencisi Dilay Adıgüzel bir konuşma yaptı ve 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından protokol tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 23 Nisan Coşkusu konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İstiklal İlkokulu Halk Oyunları gösterisi ve Lüleburgaz Ortaokulu Kaşık Oyunu gösterisinin ardından konuk ülke ekiplerinden Bulgaristan gösterisini sundu. Kocasinan İlkokulu öğrencilerinin Modern Dans Gösterisini Romanya ekibinin gösterisi takip etti. Atatürk İlkokulu 1. Sınıf Dans gösterisinin ardından Kosova ekibi gösterisini sundu. Lüleburgaz Ortaokulu Müzikli Şemsiye gösterisi sonrası Gagavuzya’nın gösterisi yer aldı. Lüleburgaz Ortaokulu Aşuk ve Maşuk gösterisi, Hürriyet Ortaokulu Halk Oyunları gösterileri ile tören sona erdi.

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek