Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 14 Temmuz 2016, Perşembe 09:14 tarihinde eklendi. 1324 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halebak “ufukta yeni projeler var” Halebak “ufukta yeni projeler var”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, son dönemde gerçekleştirilen Akademi yarışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  Halebak “ufukta yeni projeler var”  Halebak “ufukta yeni projeler var”

Arkitera internet sitesinde yer alan haberde, Belediye Başkanı Emin Halebak, 2013 yılından bugüne kadar açılan yarışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberde, Lüleburgaz Yıldızları projesinin bir yaşam akademileri serisi olduğunu söyleyen Halebak, insanların akademilerde sosyalleştiğini, bundan sonra ki dönemlerde de yeni yarışmalarla yeni projelere imza atacaklarını belirtti.

Halebak; Kentler ya rant üretir ya da değer üretir. İstanbul rant üreten bir kenttir. Rant üretmek kolay ancak değer üretmek zor bir iştir. Sözgelimi Dubai bugün dünyanın en modern kentlerinden birisi ama Dubai'de yaşamanız için 10.000 $ maaş ödüyorlar çünkü kimsenin kendiliğinden orada yaşama isteği yok. En yeni yapıların 100 yıl önce inşa edilmiş olduğu Paris kentinde ise insanlar yaşamak istiyor çünkü değer yaratmış bir kent. Eğer kentler değer yaratma yolunda yürüyeceklerse bu değeri yalnızca yapılarla değil insanlarla da yaratmalılar. Kentler nasıl çağdaşlaşabilir? Lüleburgaz gibi çok göç alan kentlerde aidiyet ile ilgili sorunlar var. Burası toplumun yerleşik olduğu bir yer olsaydı kendi kültürünü oluşturabilirdi ancak 1999'dan bugüne kentin nüfusu %40 büyüdü. Türkiye'nin her yerinden buraya gelmiş olan insanları ortak bir paydada nasıl buluşturabiliriz? Toplumun ihtiyacı olan alanlarda geliştireceğimiz akademiler ile bunu başarmayı hedefledik, dedi.

‘İNSANLAR AKADEMİLERDE SOSYALLEŞİYORLAR’

İnsanlar akademilerde sosyalleşiyorlar. Örneğin şu an söyleşiyi gerçekleştirdiğimiz yapı bir futbol akademisi, çocuklar futbol oynasın diye inşa edildi.

Toplumun içerisine rahatlıkla girip çıkabileceği kamusal alanların yarışma ile elde edilmesi pek çok fayda sağlıyor. Yapılar bizim davranış, tutum ve düşünce sistemimizi belirler. Bu durumda kamu yapıları öyle yapılar olmalı ki toplumun içindeki agresifliği giderebilsin, toplumdaki hoşgörüyü yükseltebilsin. Bu sebeple projelerimizi yarışmalarla yapıyoruz. Yarışmalara katılan projeler ufkumuzu açıyor. Biz de bir mimarla anlaşıp, tarif edip yapıları yaptırabilirdik ancak tarifimiz doğru olur muydu? Bu hataya düşmemek için başkalarının da görüşlerini almaya karar verdik. Bu dönemden sonra tekrar aday olup olmayacağım belli değil ama tüm yerel yönetimlere bu yöntemi tavsiye ediyorum. Lüleburgaz'ın daha pek çok yapı ihtiyacı var. Görevime devam edeceğim önümüzdeki üç yıl boyunca yeni yarışmalar açmayı düşünüyoruz. Benden sonra gelecek yerel yöneticilerin de yarışma geleneğini devam ettirmesini umuyorum” şeklinde konuştu.

Uğur PİRPOR

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek