Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Ağustos 2016, Çarşamba 09:45 tarihinde eklendi. 1028 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anız Yangınlarına karşı uyardı

Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, çiftçilere hasat sonrası anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Anız Yangınlarına karşı uyardı

Anız yakılmasının tehlikeli ve yasak olduğunu belirten Başkan Birgün “Yangın toprak içerisindeki faydalı canlıların ve organik maddelerin de bitmesine neden olmaktadır. Hububat verimini de doğrudan etkileyen anız yakılmalarını bırakalım” dedi.

Anızların yakılmasından ziyade toprakla karıştırılmasının verimi arttıracağını belirten Birgün, "Anız yakımı sonrasında toprağın verimi düşüyor. Anızın yakılmasına bağlı olarak, toprağın organik maddesi yok oluyor ve toprağın önemli biyolojik, fiziksel ve kimyasal özellikleri zarar görüyor. Toprağı organik madde yönünden zenginleştiren bitki atıkları bu şekilde yok edilerek üründe verim kaybına yol açıyor. Sonraki yıllarda yanan tarlalarda verim azalıyor. Bu nedenle tarlasını hasat eden çiftçilerimiz hasat sonrasında tarlasını yakmasın" dedi.

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek