Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Ağustos 2016, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 1133 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlçe Tarım’dan Muhtarlara Bilgilendirme

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’nde muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İlçe Tarım’dan Muhtarlara Bilgilendirme

Lüleburgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz İşçioğlu, Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Mustafa Şener Birgün, SS 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Serkan Erman ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Lüleburgaz Köy ve Mahalle Muhtarlarının katıldıkları toplantıda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açıklanan son tebliğde yer alan 2016 yılı bitkisel üretime destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslar üzerine bilgiler aktarıldı.

 

Sözleşmeli Üretim Desteği için son gün 2 Eylül

Ziraat Mühendisi Mesut Güngör, Tarım Bakanlığı Ürün Destek Tebliğine göre ayçiçeğinde sözleşmeli üretim desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin sözleşmelerini 2 Eylül 2016 tarihine kadar İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini belirtti. Ayçiçeği desteğinin kg başına 60 Kuruş, ton başına da 60 TL olduğunu söyledi.

Yağlık ayçiçeği, aspir, kanola ve soya fasulyesi fark ödemesi desteği almayı hak eden üreticilerin, bu ürünleri sözleşmeli üretim yöntemiyle üretmeleri ve sözleşmelerini 2 Eylül 2016 tarihine kadar kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüğüne teslim etmeleri durumunda ilave sözleşmeli üretim desteğinden faydalanabileceklerini ifade etti.

İlçe Tarım Müdürü Sağdıç ise toprak tahlili desteklemesinin kaldırıldığını söyledi. Sağdıç “Toprak Tahlili desteği kaldırıldı. Fakat fazla bir maliyeti olmayan bu tahlili tüm çiftçilerimizin yaptırmalarında fayda vardır” dedi. Desteklemelerin doğru yapılabilmesi adına muhtarlara çok iş düştüğünü belirten Sağdıç “Topraklara destek verilirken sulak veya değil olması önemlidir. Eğer sulama yapılmayan bir tarla sulak olarak yazılırsa destekleme doğru yapılmamış olur. Bu nedenle desteklemelerin doğru yapılabilmesi adına siz muhtarlarımıza çok iş düşmektedir. Sulama yapılmayan bir tarlanın evraklarda da sulama yapılmadığının belirtilmesi gerekmektedir” dedi.

Bilgilendirme toplantısının devamı soru-cevap şeklinde yapıldı.

Gökhan KAN

 

 

 

.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek