Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 30 Eylül 2016, Cuma 09:12 tarihinde eklendi. 1143 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lise’de “Türk Dilinin Tarihi Gelişimi” konferansı düzenlendi

Lüleburgaz Lisesi, Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında “Türk Dilinin Tarihi Gelişimi” kapsamında konferans düzenledi.
Lise’de “Türk Dilinin Tarihi Gelişimi”  konferansı düzenlendi

Lüleburgaz Lisesi’nde Dil Bayramı etkinlikleri hafta boyunca devam etti.  26 Eylül Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe konuşulması ile ilgili fermanın duyurularak öğrencilerin konuya dikkati çekildi. 29 Eylül Perşembe günü de Lüleburgaz Lisesi Konferans Salonu’nda Edebiyat Öğretmeni Fatma Köybaşı “Türk Dilinin Tarihi Gelişimi” konulu konferans verdi.

Konferansta bir sunum gerçekleştirilen Köybaşı, “Türk dili, Türklerin ana dilidir. Her dil onu ana dili olarak konuşanın manevi hayatını, dünya ve hayat görüşünü, kavrama çevresini yansıtır ve milletler konuştukları ana dillerle tanınır. Milletlerin milli kültürlerinin ve ilimlerinin oluşumu ve yaşamasındaki en önemli unsur dildir. Millet olma şuurunun ilk asli belirtisi ve milli hüviyetin özü olan dil sosyal kavimleri bir bütün yapan başlıca faktördür. O halde millet dil ile vardır. İnsanlığın, medeniyet tarihi incelendiğinde, büyük medeniyetler ve kuvvetlerin ancak zengin ve işlenmiş dillerle ortaya çıkmış olduğu görülür. Şehname’yi bütün İran’ı dolaşarak Firdevsi “Bu eserlerimle ölmüş bir milleti 30 yılda diriltirim.” derken dilin ve kültürün millet hayatındaki rolünü ne güzel anlatmıştır. Bugün de dilleri zengin olan milletler ilim, sanat ve kültürde de yol alarak ileri gitmişlerdir. Millet olabilmenin ilk şartı olan, milli bir dile sahip olabilmiş kavimlerin mensupları ancak bu merhaleden sonra gaye, tarih duygu ve ruh birliğine ulaşabilirler Dil, bir ucu tarihin derinliklerinde olan, atalarımızdan bize kadar uzanan ve bizden de torunlarımıza uzanacak bir zincirdir. Lisan birliği milletin en önemli unsurudur. Tarihte nerede bir millet teşekkül etmişse orada bir Millî lisan görüyoruz. Ya da nerede büyük bir kitleye ait ortak bir lisan varsa orada bir millet ve bu millete bağlılık duygusu taşıyan insanlar buluyoruz” şeklinde konuştu.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek