Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 08 Ekim 2016, Cumartesi 09:50 tarihinde eklendi. 1082 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Kayan “İğneada’nın Ölüm Fermanı’nı Meclise taşıdı

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, basında yer alan "İğneada’nın Ölüm Fermanı" haberlerini Meclis gündemine taşıyıp Başbakan Binali Yılıdırım’a “Yeşili maviyi yok edecek projelerde bu kadar ısrarcı olmanızın sebebi nedir?” diye sordu.
Milletvekili Kayan “İğneada’nın Ölüm Fermanı’nı Meclise taşıdı

Kayan’ın Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını; Anayasa’nın 98 ve İçtüzüğün 96.maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Türabi KAYAN
CHP Kırklareli Milletvekili

Yerel ve Ulusal basında “İĞNEADA’nın ÖLÜM FERMANI” başlıklı haberlerde; Kırklareli İlimizin İğneada Beldesinde daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen “çimento limanı projesi”nin yeniden hayata geçirilmek istendiği, milli park statüsüne sahip longoz ormanlarının dibinde çimento limanının inşa edileceği , limana sadece çimento ve kimyasal zehirli katı atık taşıyan gemilerin yanaşacağı, liman sahasının tümünün klinker öğütme sahası olarak kullanılacağı iddiaları sıkça yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1-    Yerel ve Ulusal Basında yer alan; “İĞNEADA’nın ÖLÜM FERMANI” başlıklı haberlerin içeriğindeki bu iddialar doğru mudur?
2- Bu iddialar doğru ise; Trakyamızın yeşilini, suyunu yok edecek projeleri hayata geçirmek konusunda ısrarcı olmanızın gerekçeleri nelerdir?

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek