Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 17 Kasım 2016, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu Termik Santralleri Meclise taşıdı

CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlamasını istediği sorularını gönderdiği dilekçe ile Meclis gündemine taşıdı.
Milletvekili Gündoğdu Termik Santralleri Meclise taşıdı

Gündoğdu “Kırklareli ilimiz; dağ, deniz, göl, mağara, kumul, orman ve dere ekosistemine ilave olarak dünyada eşi benzeri olmayan longozları bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyaya sahiptir.

Eşsiz doğal zenginliklere sahip bölgemizde bir yandan biyolojik çeşitliliği korumak için uluslararası sözleşmeler imzalanıp milyonlarca dolarlık harcama yapılırken, bir yandan da; çimento ve kömür limanı, taş ve maden ocakları, termik santral bunlarda yetmezmiş gibi bir de nükleer santral kurulması planlanmaktadır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 18.10.2016 tarih ve 27151 sayılı yazısı ekinde iletilen kurulması planlanan EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali ve TKİ Vize Termik Santrali alanlarının yürürlükte bulunan çevre düzeni planlarına işlenmesine yönelik olarak plan değişikliklerinin yapılması talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletmiştir.

Kırklareli Vize ilçemiz sınırlarında plan değişikliği talebiniz üzeri Elektrik Üretim Alanı olarak düzenlemek istediğiniz alan; yürürlükteki Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100 000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda “Tarım Arazisi” ve “Orman Alanı” olarak yer almakta, ayrıca “Yeraltı Suları Besleme Alanı” kapsamında bulunmaktadır.

Söz konusu alan bir alt kademede yürürlükte olan Kırklareli İli 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ise “Tarımsal Niteliği Birinci Öncelikli Korunacak Alan”, Tarımsal Niteliği Sınırlı Alan” ve “Orman Alanı” olarak yer almakta, ayrıca “Yeraltı Suları Besleme Alanı” kapsamında bulunmaktadır.

Bu doğrultuda;

1-Elektrik Üretim Alanı olarak düzenlenmesini istediğiniz alan, bölgenin çevre dengesi için yaşamsal önem taşıdığı bilinirken Bakanlığınız hangi bilimsel kriterlere dayanarak bölgede Termik Santrallerin kurulmasını planlamaktadır?

2-Tarih, kültür ve turizm kenti Kırklareli ve Trakya Bölgesinde kısa, orta ve uzun vadeli planladığınız enerji yatırımları var mıdır, var ise hangi bölgede hangi yatırımlar planlanmıştır, planlamalarınızda bölgenin ekolojik yapısı hangi bilimsel kriterlere göre korunacaktır? dedi.

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek