Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 23 Kasım 2016, Çarşamba 09:30 tarihinde eklendi. 860 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çocuk istismarını AK’lamanıza izin vermeyeceğiz!

CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanlığı, cinsel istismar önergesiyle ilgili olarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin bildirisine okuyarak önergeye tepkilerini dile getirdiler.
Çocuk istismarını AK’lamanıza izin vermeyeceğiz!

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısında kürsüye çıkan CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanlığından Gülcan Ayışığı şöyle konuştu;

“AKP İktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Dün gece, mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzcüler, tacizciler, AKP Hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirmelerinin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz.

Biz CHP’li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-lamanıza izin vermeyeceğiz. Bu nedenle; tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin önergesine, hayır demek için yeter artık demek için,  bütün kadınları, sivil toplum kuruluşlarını ve derneklerini, bugün saat 10:30’da Meclis Dikmen kapısında buluşmaya çağırıyoruz, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek