Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 21 Aralık 2016, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 1507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Yaman “Uygulamanın yanındayız”

Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Nihat Yaman, belediyenin almış olduğu karar ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uygulamanın yanında olduklarını söyledi.
Başkan Yaman “Uygulamanın yanındayız”

Başkan Nihat Yaman konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yerel basınımızda geçen günlerde haber olan bir yazıda odamız üyesi bir işyeri sahibi arkadaşımız işyerlerinin kapanış saatleri ile ilgili uygulamayı dile getirerek duygu sömürüsünde bulunmuştur. Ayrıca bu arkadaş ülkenin içerisinde bulunduğu duruma atıfta bulunarak yılbaşında işletmesinde program yapmayacağını söyleyerek, yılbaşında program yapacak olan diğer işletmeleri de zan altında bırakarak, belediye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün uygulamalarına karşı çıkarak, Lokantacılar Odasının görevini yerine getirmediğini söylemiş olsa da olayın özü şudur; Yıllardan beri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve özellikle Emniyet Müdürümüz her konuda Lüleburgaz esnafının yanında yer almış ve yardımcı olmuş, her konuda uyum içinde çalışma yapmaktayız. Hal böyle iken bizler de (lokantacı ve çorbacı esnafı) Lüleburgaz’da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uygulama, belediyenin almış olduğu karar doğrultusunda olup Lokanta-Çorbacı vb işletme olarak çalışmakta olan işyerlerinin gece saat 02.00’da kapatılması uygulamasını son derece yerinde ve doğru bir uygulama olmasından dolayı desteklemekteyiz.

 

Şöyle ki

Ülke olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Asayişin sağlanması ve insanlarımızın huzur içerisinde yaşaması bağlamında lokantacı esnafı olarak biz de üzerimize düşen görevi yerine getirerek belirli bir saten sonra işyerlerimizi kapatarak (belediyenin işyeri için uyguladığı karar bu) daha sakin bir ortam oluşmasına yardımcı olmak mecburiyetindeyiz. Ayrıca gece işletmelerimizin kapanış saatlerinde kapanıp yeni gün için hazırlık temizlik vb işlemlerin yapılarak hijyenik bir ortamda başlamasının sağlanmazından daha doğal bir durum söz konusu olmayacağı gibi çalışan personel içinde olumlu bir yaklaşımdır, bu bağlamda kapanış saatleri ile ilgili uygulamayı;

-Hijyenik bir ortam oluşması,

-Çalışan personelin dinlenmesi,

-Gerekli hazırlık ve temizliğin yapılması,

-En önemlisi huzurlu bir ortam oluşması açısından son derece doğru bir uygulama olarak görmekte olup, üyelerimizin de bu doğrultuda hareket etmesini beklemekteyiz. Son olarak ben de bir işletme sahibiyim ve bu işten etkilenecek bir esnaf olmama rağmen, bu uygulamayı destekliyorum ve belediyemiz ile emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Şu an Lüleburgaz’da bu işe karşı çıkan sadece bir esnaf arkadaş var ve onun kim olduğu gazetelere verdiği demeçlerden bellidir. Odamıza bağlı diğer bütün esnaflar bu uygulamayı desteklemelerine rağmen adı malum esnaf arkadaş başka çıkarlar peşinde olduğundan dolayı Odamızı, beni ve yönetici arkadaşlarımızı karalama yoluna, Belediyeyi ve Emniyeti de alarak devam etmektedir ve çok büyük bir yanlışın içindedir” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek