Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 04 Ocak 2017, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 1433 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı yapıldı

Lüleburgaz’da okul-sektör işbirliğinin arttırılması amacıyla mesleki ve teknik eğitimde okul-sektör işbirliği toplantısı düzenlendi.
Mesleki ve Teknik Eğitimde Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı yapıldı

Okul-sektör işbirliği mesleki ve teknik okul yönetim kurulu çalışmaları toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin başkanlığında ASO ve Öğretmenevi salonunda 28 Aralık 2016 tarihinde yapıldı. Toplantıda yerel yönetim temsilcileri, meslek kuruluşları ve odalarla bir araya gelindi. Yerel yönetimler ve meslek odalarıyla protokoller imzalanması, mesleki ve teknik eğitime yerel yönetimlerin, meslek odalarının ve sektörün katkılarının arttırılması konuları görüşüldü.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim müdürü Nedim Çetin toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ülkemizin her bakımdan kalkınmasında ve zenginleşmesinde, işsizliğin önlenmesinde, sosyal barışın ve adaletin tesis edilmesinde, küresel ölçekte rekabetle mal ve hizmet üreten sektörlerin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Bu katkıları en üst seviyeye çıkarmak için sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün mesleki ve teknik eğitim yoluyla yetiştirilmesi, bu amaçla kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve işgücü piyasası aktörleriyle etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisini güçlendirilmesi Bakanlığımızın temel özellikleri arasında bulunmaktadır.

Mesleki ve Teknik Eğitimin paydaşları olan kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, işgücü piyasasının ve sektörün ihtiyaç ve beklentilerine uygun şekilde planlanması ve uygulanmasının gerekliliği birçok üst politika belgesinde vurgulanmaktadır. Bu doğrultuda, başta ülkemizin 10. Kalkınma Planı, Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2018) ve Hükümet Programları gibi üst politika belgelerinde mesleki ve teknik ortaöğretimde yerel yönetimler ve sektör temsilcilerini de içine alacak şekilde yönetişimi esas alan “yeni okul yönetim modeli”nin oluşturulacağı, yerel yönetimler, meslek kuruluşları ve yerel sektörle işbirliğinin arttırılacağı öngörülmüştür” dedi.

Mesleki eğitimi geliştirme çalışmaları çerçevesinde mesleki eğitimde okul-sektör işbirliği ile ilgili toplantıların önümüzdeki yıllarda da devam edeceği belirtildi.

 

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek