Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 04 Ocak 2017, Çarşamba 09:16 tarihinde eklendi. 980 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DİSK Emekli-Sen “İstanbul saldırısını lanetledi”

DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi, yılbaşı gecesi Ortaköy’de Reina’da yaşanan terör saldırıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.
DİSK Emekli-Sen “İstanbul saldırısını lanetledi”

İstanbul'un gözde eğlence merkezlerinden Reina'da yaşanan katliamla sarsıldıklarını söyleyen DİSK Emekli-Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu, saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Andoğlu “Yine acı, yine katliam, yine gözyaşı ve yine aynı nutuklar! Hep birlikte 2017 yılının ülkemize ve dünyaya barış getirmesi temennisinde bulunduğumuz, yeni yılın daha ilk saatinde İstanbul'un gözde eğlence merkezlerinden Reina'da yaşanan katliamla sarsıldık. Ve ne yazık ki, katliam, savaşın gözyaşının takvim yaprağının değişmesiyle yok olmadığı gerçeğini bir kez daha yaşayarak görmüş olduk. Çünkü bütün bunların yaşanmasının nedeni insanlardır. Bu nedenle yapılması gereken, iyi niyetli temennilerin ilerisine geçmek ve insanları caniye dönüştüren sisteme karşı mücadele etmektir. Zira bu yapılmadığı sürece, sistem, soğukkanlı seri katiller üretmeye devam edecektir. Günlerdir bu ülke de, Müslüman yılbaşı kutlamaz, yılbaşı kutlamak dinsizliktir, biz Müslüman ülkeyiz hassasiyetlerimiz var, herkes aklını başına alsın, sizi uyarıyoruz, gibi söylemler de bulunup, gazetelerde yazılanlar, açılan pankartlar, temsili Noel baba dövme ve kafasına silah dayama, yani yılbaşı öncesi, yapılan anti yılbaşı propaganda bir bütün olarak bu katliama zemin hazırlamıştır. Üstüne üstlük bu tür saldırılara zemin hazırlayan, sorumsuz eylem ve söylemler karşı tavır alıp, gerekli açıklamalar yapması gereken devletin dinden sorumlu kurumu camilerde anti yılbaşı hutbesi okutmaktadır. Öte yandan, emperyalist merkezlerin çıkar savaşı Suriye iç savaşında emperyalist odakların tetikçisi olarak Suriye yönetimine karşı kullanılmak üzere, dünyanın değişik bölgelerinden Suriye'ye aktarılmış olan cihatçıların oluşturduğu çeteler, din adına katliam yapan ölüm makinesine dönüşmüşlerdir. Bu çetelere destek verilmesi ve ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçişlerine imkan tanınması ülkemizi, çetelerin hedefi haline getirmiştir. Bir başka deyişle, gerek izlenen yanlış dış politika, gerekse bu ülke de, farklı etnik kimlik ile din ve mezhep mensuplarını ötekileştiren, yani toplumu kamplaştıran söylem ve eylemler bu katliamlara zemin hazırlamaktadır. Önceki akşam yaşanan katliam sonrası, hükümet adına açıklama yapanlar ile tv.lerde boy gösteren sözde uzman yorumcuların tamamı, katliamın faili örgütü direk telaffuz etmemek için, kokteyl terör tahlilleri yaparak, bu katliamın gerçek nedeninin, uygulanan politikalar olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmaktadırlar. Şimdi yapılması gereken, tüm bu gerçekler göz ardı edilmeden, katliamın faili veya faillerinin ortaya çıkarılması ve hukuk önünde hesap vermelerinin sağlanmasıdır. Son iki yıldır yaşadıklarımız, gerçeğin ortaya çıkarılacağı ve bu tür katliamların yaşanmaması için gerekenlerin yapılacağına dair çok umutlu olmasak da, bu tür olayların yaşanmaması dileğiyle, olayı şiddetle kınıyor ve olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, aileleri ile yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz, dedi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek