Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Ocak 2017, Perşembe 09:32 tarihinde eklendi. 1363 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü 2016 yılını değerlendirdi

Lüleburgaz Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Metin Şenpınar, 2016 yılında gerçekleştirilen çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü 2016 yılını değerlendirdi

Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Metin Şenpınar, 2016 yılsonu değerlendirme toplantısında yaptığı sunumda mali hedeflerinin gerçekleşme yüzdesinin %70 olduğunu belirtti. Veterinerlik Hizmetlerinin 2016 mali bütçesi 1.281.350TL iken, harcanan miktarın 883.149TL olduğu belirtildi. Şenpınar, Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğünün 2016 yılı çalışmalarını şu şekilde sıraladı;

-          Satışa sunulan balıkların kontrol ve muayeneleri 24 defa periyodik olarak yapılmıştır.

-          Belediye sınırları içinde salgın ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele amacı ile tedbir olarak 55 adet kamu binası virüs ve bakterilere karşı dezenfekte edilmiştir.

-          2016 yılı yapılan sivrisinek ve karasinek ilaçlamaları; Larva Mücadelesi 9000 dönüm, Ergin Sinek Mücadelesi 86900 dönüm, Uzun Süreli Rezidüel Etkili Karasinek İlaçlaması 15400 metrekare.

-          Yeni yapılan hayvan bakım evinde yapılan çalışmalar; 440 adet tedavisi yapılan hayvan, 98 adet kısırlaştırılan hayvan, 285 kuduz aşısı yapılan hayvan, 50 karma aşı yapılan hayvan, 26 kayıt altına alınan sahipli hayvan, 88 adet ısırılma olayı takibi, 32 sahiplendirilen hayvan.

-          Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi verilen 17 katılımcıya sertifikaları verildi.

Hayvan Bakımevinde yaptığımız çalışmalar; (kısırlaştırma, küpe numaraları, mikroçip numaraları, kuduz aşıları vb.) T.C. Orman Ve Su İşleri Bakanlığı -Yaban Hayatı Bilgi Sistemi - Web sayfasında bulunan veri tabanına işlenerek kaydedilmektedir.

Yasal Mevzuat gereği Geçici Hayvan Bakımevine getiriline sahipsiz hayvanlar burada kısırlaştırılmakta, aşılanmaları ve gerekli Tıbbî bakımları ve tedavileri yapıldıktan sonra işaretlenerek sahiplendirilmekte veya alındığı ortama geri bırakılmaktadır.

 

Cüneyt Ünlüsoy

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek