Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 10 Mart 2017, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 1401 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MHP MYK üyesi Erdem Karakoç Lüleburgaz FM’in konuğu oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Karakoç, Lüleburgaz FM’de Alaattin Erdal’ın konuğu oldu.
MHP MYK üyesi Erdem Karakoç Lüleburgaz FM’in konuğu oldu

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Karakoç, yeni anayasa sistemi, neden evet demeleri gerektiği konusunda ki görüşlerini dile getirdi.

‘YENİ YÖNETİM ŞEKLİ TÜRKİYE’DE ÇİFTBAŞLILIĞI KALDIRACAK’

Karakoç “Öncelikle bu Cumhurbaşkanlığı yönetim şekli, Türkiye’de çiftbaşlılığı kaldıracak.  Sabih Kanadoğlu ne demişti 367 oy kullanılmadan seçilen Cumhurbaşkanı sayılmaz demiştir. Sonra iktidar halk oylamasına gitti, halk oylamasında Cumhurbaşkanı meclis tarafından değil de millet tarafından seçilmesi kararı alındı. Şimdi Türkiye’nin başında halk oyuyla seçilen bir Cumhurbaşkanı var. Ama bu arada nasıl bir durum var, direksiyonda iki kişi var. Halkın seçtiği Başbakan, halkın seçtiğinden de daha fazla olan Cumhurbaşkanı var. Direksiyonda iki kişi oturdukları için sıkıntı var. Özellikle bunu Ahmet Davutoğlu döneminde gördük. Türkiye’de eskiden de bu sıkıntı vardı ama bu kadar değildi. Mesela, Yıldırım Akbulut Turgut Özal’ın Başbakanıyken 3 ay sonra Turgut Özal’a kendisinin Türkiye’nin Başbakanı olduğunu hatırlatmış, benim işlerime karışma demiş. Turgut Özal’da karışan bir adam.

Sonra 1999 MHP, DSP, ANAP günlerinde de aynı durum yaşanmıştı. Yani tabiri caizse bir yarış. Ne yarışı iktidar benim yarışı. Şu anki anayasamıza göre yetki Başbakana ait. Ama %52’yle seçilmiş bir Cumhurbaşkanını durdurmakta mümkün olmuyor. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemi bizim önerdiğimiz bir öneri. Türk devlet yönetimi tek başlı olmalıdır diyoruz, meclis işlevsel hale getirilmeli. Birilerinin iddia ettiği gibi meclis işlevini kaybedecek duruma değil, daha güçlü duruma getirilmeli. Kanunu gerçekten çıkaran, bütçeyi gerçekten çıkaran herşeyi denetleyen bir mekanizma sahibi olarak Türkiye devleti yönetiminde söz sahibi olmalıdır. MHP’yi yakından ilgilendiren çok farklı boyutu da var. Nedir? Biz 7 Haziran’da gördük ki Türkiye fiilen bölünmüş, Mardin’de, Diyarbakır’da, 11’er milletvekilinin çıktığı yerlerde Türkiye tek bir milletvekili çıkaramıyor. AKP’nin çıkardığı milletvekilleri de sadece memur oylarıyla. Yani aşireti kaybetmişsiz, korucuyu kaybetmişsiz, din adamını kaybetmişsiz. 80 milletvekiliyle meclise girilmiş, kilit bir hale gelmiş. Hangi parti? Terör örgütünden kendisini ayrıştırmayan parti. Daha kötüsü olmuş Suriye’de bir savaş devam ediyor. Biz Türkler için orada Türkmen Dağı var. Bir de yıkılası bir yer var. Türkiye’de ki Türkmen çocukları normalinde yardıma gittikleri zaman nereye gitmeli? Türkmen Dağı’na gitmeli. Ama Suruç’ta gördük ki Türkmen çocukları farklı mezhepte oldukları için Türkmen Dağı’na değil, Kobane’ye gidiyorlar. Bu Türkiye’de şunun önünü açar. HDP, sadece bölücü bir parti değil, HDP ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği 80 milyonluk ülkeyi ırkçılık, mezhepçilik bazında ayrıştıran bu anlamda Türk Devletini demokrasi içinde yönetilemez hale getirecek bir çizgiye doğru ilerliyor. Bu coğrafyada Türk’ünde yönetimde ortağı olmaz. Birileri Türk devleti yönetimine ortak olmak istiyorsa aklını başına devşirecek. Demokrasi içinde hiç müsaade etmeyiz.   Diyoruz ki ayrılıkçı gruplar hiçbir zaman Türkiye’nin yönetiminde yer alamaz. İnşallah bunu evetlerimizde referandumda gerçekleştireceğiz. Türk birliği için, Türk devletinin varlığı için, evet diyeceğiz.

Karakoç, “CHP’liler diyor ki AKP’nin rafa kaldırdığını niye indirdiniz? Bir de bizde bir grup arkadaşımız Çarşı Grubu gibi her şeye karşı gibi tipler o koroya katılıyor. 7 Haziran’da %83 oy olan AKP, CHP, HDP vardı. Üçünün ortak yanı anayasada Türk kavramının kaldırılmasına dönük. Ne zamana kadar 15 Temmuz’a kadar. 15 Temmuzda ölümü gördüler şimdi dört parti anayasa çalışması yapıyoruz. Dördümüzün ortak olduğu konular yeşil, tek birinin fikri olan konu kırmızı. Anayasada Türklükle olan bütün kavramlar kırmızı. 15 Temmuz’da ne oldu? Türk Devletini kuran irade, bu vatanı biz Türklere emanet etti. 15 Temmuz Gecesi ülke FETÖ’nün denetimine geçmek üzereyken, Devlet Bey’in duruşundan güç alarak hainlerin kafasını ezdiler, ülkeyi beladan kordular. O zamana kadar Cumhurbaşkanımız yoktu, Başbakanımız yoktu, meydanda sadece MHP Genel Başkanı vardı. Onun için kışla diyor ki duruşu belli olan bir adam var, kim? Devlet Bahçeli, ülkeyi beladan koruyan bir adam var. Biz bu sahadan aldığımız güçle kışla ve camiden aldığımız güçle Türkiye’nin yeniden yapılanması, Cumhurbaşkanlığının yeni yönetim siteminin hayata geçmesi için gündeme getirdik. Bu yeni sistem, Türkiye’yi daha yönetilebilir hale getirecek, yani bir Hanya derken biri Konya diyemeyecek, dedi.

Şimdiki sistemin eksikliklerine değinen Karakoç “Şu anki sistemin en birinci eksikliği çiftbaşlılık olması. Direksiyonda iki kişi oturuyor. İkincisi bu yönetimde Türk varlığına demokratik sistem içinde ortak çıkarıyor. HDP’yi etkili bir unsur yapıyor. Türk devletini bölücülerin ve mezhepçilerin demokrasi içerisinde bir dayanışmayla Türk devletine baş kaldıracak, Türk devletine nefes aldırmayacak düzene taşımak istemiyoruz, dedi.

Erdem Karakoç kimdir?

Erdem Karakoç 1959 Kahramanmaraş doğdu. Konya Akşehir Öğretmen Okulu'nda öğrenim gördü. Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1975-1987 yılları arasında cezaevlerinde kaldı. Tahliyesi'nin ardından 1988-1997'de Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'nda görev aldı.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek