Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 05 Nisan 2017, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 3384 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

RAMAZAN YAMAN FEN LİSESİNİN YGS DE BÜYÜK BAŞARISI

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi 2017 YGS büyük bir başarıya imza attı.
RAMAZAN YAMAN FEN LİSESİNİN YGS DE BÜYÜK BAŞARISI

Sınava giren  Fen Lisesi öğrencilerinden Merve Bilgiç,  Türkiye 214’üncüsü,  Trakya ve Kırklareli birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Tuba Üğüden ise Türkiye sıralamasında 727’incisi ve  Kırklareli il üçüncüsü oldu.

Okul Müdürü Selahattin TEMEL, YGS ile ilgili yaptığı açıklamada;  İki Milyon iki yüz altmış beş bin kişinin girdiği YGS de Ramazan Yaman Fen Lisesi  her sene olduğu gibi gerek dereceye giren öğrenci sayısı, gerek okul genelinde büyük başarı kazandıklarını ifade etti.

Türkiye genelinde YGS ye giren öğrencilerin en çok Matematik  sorularında zorlandıkları bu sınavda Türkiye geneli Matematik Net ortalamasının 5 civarında olduğunu Ramazan Yaman  Fen Lisesi öğrencilerinin net ortalamasının çok üzerinde  olduğunu, Matematik soruların tamamına doğru cevap veren 40  soruda 40 Net yapan öğrencilerinin bulunduğunu ifade etti.

Okul Müdürü  Türkiye geneli  ilk binde 10  derce ilk on binde 6 öğrenci, ilk yirmi binde 14 öğrencilerinin  olduğunu belirtti . Dereceye giren öğrencilerinin başka okullardan nakil gelen yada transfer edilen öğrenciler olmadığını,9.sınıftan itibaren Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencisi olduklarını söyledi.

Okul Müdürü başarıyı getiren faktörün Öğrencilerinin gerçekten sınava iyi hazırlanmaları, Öğretmenlerin her türlü özveriyi ve fedakarlığı göstermeleri  ve birbiriyle rekabet  eden  hedefi yüksek  öğrencilerin aynı ortamı paylaşmaları, velilerin desteğidir dedi.

Okul Müdürü YGS başarısından dolayı tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor LYS de başarılar diliyor, bu başarıda emeği olan öğretmenlerimizi ve velilerimize teşekkür ediyorum dedi.

 

Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek