TRAKYAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne’de Yapıldı
“HALKIMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR”
BASIN MÜDÜRÜ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET
BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR
Bu haber 13 Eylül 2012, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 1067 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitim Sen’den eğitime protesto

Eğitim sistemine tepki göstermek için 15 Temmuz günü Ankara’da yapılacak olan miting için Türkiye’nin dört bir yanından Eğitim- Sen üyeleri yollara çıktı.
Eğitim Sen’den eğitime protesto
Geçtiğimiz Salı günü Çanakkale, Keşan Edirne ve Tekirdağ’dan gelen 45 Eğitim- Sen’li Lüleburgaz’a da önceki gün uğradı.
 Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ında aralarında bulunduğu 45 Eğitim- Sen’li öğretmeni Lüleburgazlı Eğitim- Sen üyeleri tarihi taş köprüde karşıladı.
 Taş köprüde buluşan Eğitim Sen’liler Kongre Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında, “ Karanlığa gençlik vermeyeceğiz, parasız eğitim parasız sağlık, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz, hükümet yasanı al başına çal, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, aydınlığa değil karanlığa barikat” gibi sloganlar atıldı.
 Meydana gidilirken yoldan yürümek isteyen öğretmenlere çevik kuvvet ekipleri izin vermeyince tartışma çıktı.
Çevik kuvvet ekipleri öğretmenlerin yoluna barikat kurdu. Ekipler ve öğretmenler arasında çıkan tartışmayı sakinleştirmek için Eğitim- Sen’lilerle Kırklareli Terör Şube Müdürü konuştu.
 Konuşmanın ardından yolda yürümek istediklerini yineleyen öğretmenlere yol açıldı.
“ Mücadelemizi hiçbir zaman 3 kuruşa sıkıştırmadık”
Saat 17.00 sıralarında Kongre Meydanı’na gelen Eğitim- Sen’liler burada eylemlerine başladı. Eylem, Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın konuşmasıyla başladı. Ünsal yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizi böyle coşkuyla karşılayan herkese çok teşekkür ederim. 4+4+4’e karşı Eğitim- Sen olarak dört koldan yürüyoruz. Ancak Batman’dan yola çıkan arkadaşlarımız Diyarbakır’da gözaltına alındı. Ama AKP bu şekilde bize engel olamayacaktır. Bu olaydan sonra Diyarbakır yollara döküldü. Biz sadece kendi sorunlarımız için yollara düşmedik, bu memlekette her soruna bir şey dedik. Yani mücadelemizi hiçbir zaman üç kuruşa sıkıştırmadık. AKP’nin yapmaya çalıştığı gibi hakkımızı almak isteyenlerin karşısına çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Zorbalıkla bir yasa çıkardılar. Meclisten çıkan her karar demokratik değildir. Meclisteki Milletvekillerini tartaklayarak bu yasayı çıkardılar. 8 yıl aralıksız şekilde süren eğitim sistemi çocuk evliliğini azalttı, çocuk isçiliğini, çocuk anneliğini azalttı. Siz ne istiyorsunuz? Başbakan velilere hakaret ediyor, rapor alanlara geri zekâlı diyor. Burada bir zekâ yetmezliği olduğu kesin 72 aylıktan küçük çocukları okullara göndermek isteyenlerde bir zekâ yetmezliği olduğu kesin.”
12 Eylül protesto edildi
Eğitim Sen’in basın açıklamasının ardından Kongre Meydanı’nda toplanan kalabalık 12 Eylül 1980 yılında yapılan darbeyi de protesto etti.
Başkanın konuşmasının ardından Lüleburgaz Demokrasi Platformu adına Cem Karahan 12 Eylül basın açıklamasını okudu. Karahan okuduğu basın açıklamasında, “ AKP 12 Eylül’ün yarattığı toplumsal- siyasal iklimin bir sonucu olarak iktidar oldu. Bu yüzden 12 Eylül Kenan Evren olduğu kadar, Turgut Özal’dır ve Tayyip Erdoğan’dır. Öte yandan AKP darbeyi üç beş generalin kurgusundan’ ibaret göstererek, ABD’nin ve sermayenin darbedeki rolünü gizlemeye çalışmaktadır. 12 Eylül ile gerçek bir hesaplaşmanın yolu, bugün AKP eliyle sürdürülen sömürü ve zulüm düzenini yıkarak Türkiye’yi eşitlik ve özgürlük temelinde yeniden kurmaktan geçiyor” dedi.
Eylem sırasında Eğitim- Sen yeni getirilecek sistemle birlikte doğacak sorunların belirtildiği bir yazılı açıklama dağıttı. Açıklamada şöyle; “10 Eylül Pazartesi günü ilkokul 1. sınıfların okula başlaması ile 2012-2013 eğitim öğretim yılı fiilen başlamıştır. Geçtiğimiz dönemlerde her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin çocuk birinci sınıfa başlıyorken, 4+4+4 düzenlemesi ile birlikte okula başlama yaşının düşürülmesiyle birlikte bu yıl otomatik olarak kaydı yapılan öğrenci sayısı 2 milyon 313 bin 888 olmuştur. Burada 60- 66 ay arasındaki çocukların da otomatik kaydı yapılmıştır. Bu yaş grubundaki çocukların okula başlamalarının velilerinin isteğine bırakıldığı söylenmiş olmasına karşın 60-72 ay arasındaki bütün çocukların kaydının otomatik olarak yapılması dikkat çekicidir. 60-66 ay arasında çocukları olan velilere "Çocuğunuzun okula başlamasını istemiyorsanız dilekçe verin" diyen Bakanlık, bu uygulamadan haberdar olmayan yüz binlerce velimizi ise adeta aldatmaktadır”i.
 Açıklamaların ardından Ankara’ya gidecek olan grup konaklamak üzere Tekirdağ’a gitti.
Kongre Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına CHP, İşçi Partisi, ÖDP, EMEP, ADD, TGB, Krsital İş, Petrol İş, Emekli Sen destek verdi Şuayip EVİN
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek