Hürfikir’e ziyaretçi akını
SEDAT DEMİR, “BU PROJE KAMU YARARINA BİR PROJEDİR”
Lüleburgaz Köfte Durağı açıldı
Işıklar Rulman firmasından gazetemize anlamlı hediye
Bu haber 03 Mayıs 2017, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 1422 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlığınız için Marka İşitme Cihazlarını seçin

Marka İşitme Cihazları Merkezi işitme problemi yaşan vatandaşlara en iyi ürünleriyle hizmet veriyor.
Sağlığınız için Marka İşitme Cihazlarını seçin

İşletmeciliğini Mustafa Çelik’in yaptığı ve Marka Medikal kuruluşu olan Marka İşitme Cihazları Merkezi Özerler Mahallesi Fatih Caddesi No:27(Kongre Meydanı karşısı) adresinde hizmetlerine devam ediyor. Sağlık sektöründe 30 seneyi aşkın süredir hizmet veren Marka Medikal işletmecisi Mustafa Çelik gazetemize duyma kaybına nelerin neden olduğuna ve işitme cihazlarının nasıl fayda sağladığını anlattı.

Çelik, “İşitme kaybı; doğumda ya da hayatın herhangi bir döneminde, bir rahatsızlığa bağlı olarak aniden veya yavaşça ortaya çıkmış olabilir. İşitme kaybının yavaşça ortaya çıktığı durumlarda kişi, işitmesinin kötüye gittiğini algılayamaz. Kendisinden önce arkadaşları ve ailesi bu durumun farkına varır. İşitme kaybının birçok nedeni vardır ve sorun işitme sistemini oluşturan parçalardan kaynaklanır. Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı veya odyolojik tanı merkezleri problemin nedenini ve nereden kaynaklandığını belirleyebilir. Testler sonucunda elde edilen bulgular mevcut işitmenin iyileştirilmesi ve daha da kötüye gitmemesi için alınacak önlemlere ışık tutar.

İşitme Sistemi; İnsan kulağı karmaşık bir yapıya sahiptir. Ses dalgalarının beynin anlayacağı elektrik sinyallerine dönüştürülme işlemi ise daha da komplekstir. Ancak basit anlatımla denebilinir ki, işitme dış kulakta başlar, kulak kepçesi ses dalgalarını toplar ve kulak kanalına yönlendirir, bu dalgalar kulak zarını titreştirir. Orta kulağı oluşturan üç kemikçik (çekiş, örs, üzengi) bu titreşimlerin gücünü yükselterek iç kulağa iletir. Asıl işitme ve denge organı iç kulakta bulunur. İç kulakta işitmeden sorumlu Kokleadaki(salyangoz) tüylü hücreler titreşimi algılar ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürerek beyine iletilmek üzere işitme sinirine iletir. İç kulaktaki tüylü hücreler titreşimi algılar ve bunları elektrik sinyallerine dönüştürerek beyine iletilmek üzere işitme sinirine iletir.

10 kişiden birinde işitme kaybı vardır. Bu kayıp normal konuşmayı ve anlayabilmeyi etkiler. Aşırı sese maruz kalma işitme kaybının en sık sebebidir.

Gürültü gerçekten kulaklarımı etkileyebilir mi?

Evet, gürültü tehlikeli olabilir. Eğer ses yeterince yüksekse ve uzun sürerse işitmemize zarar verebilir. Gürültü sonucu meydana gelen hasara işitme siniri ile ilgili işitme kaybı ya da sinir kaybı diyoruz. Bu gürültüden başka faktörlerle de oluşabilir ancak gürültü sebebiyle meydana gelen işitme kaybının başka yönden önemi vardır. Azaltıla bilir hatta önlenebilir.

Kulaklarımı iyileştirebilir miyim?

Hayır, eğer kulağınızın yüksek sese alıştığını düşünüyorsanız bu durum kulaklarınıza büyük olasılıkla zarar vermiştir ve hiçbir tedavi yöntemi yoktur. Ne ilaç, ne cerrahi ne de işitme aleti kulağınız gerçekten zarar görmüşse gerçekten işitmenizi düzeltmez.

Kulak nasıl çalışır?

Kulağın üç ana bölümü vardır. Dış kulak, orta kulak, iç kulak. Dışarıdan görebildiğimiz parça olan dış kulak kendi kanalına açılır. Kulak zarı dış kulak yolunu orta kulaktan ayırır. Orta kulaktaki örs, çekiç ve üzengi kemikçikleri iç kulağa sesin iletilmesine yardımcı olurlar. İç kulak da işitme ve dengeye hassas hücrelerle beyine giden işitme siniri vardır. Herhangi bir ses kaynağı kulağa titreşim veya ses dalgaları gönderir. Bunlar dış kulak yolu vasıtasıyla iletilir ve kulak zarına çarparak zarın titreşimini sağlar. Bu titreşimler orta kulağın küçük kemikçiklerine iletilir ve kemikçikler yoluyla iç kulağa buradan da işitme sinirine geçerler. Titreşimler iç kulak da sinir uyarıları haline dönüştürülür ve direkt olarak beyine giderler. Beyne gelen uyarılar müzik, kapı çarpması gibi ses olarak algılanır. Ses çok fazla olduğu zaman iç kulaktaki sinir uçlarını öldürmeye başlar. Yüksek sese maruz kalma süresi uzadıkça daha fazla sinir ucu harap olur. Sinir ucu sayısı azaldıkça da işitme azalır. Ölü sinir uçlarını canlandırmak mümkün değildir ve hasar kalıcıdır.

Marka işitme cihazları merkezi olarak hastalarımıza en iyi hizmeti vermek adına Danimarka malı ‘Re Sound’ ve ‘İnterton’ marka cihazlarımızla hizmet veriyoruz.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek