Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 12 Mayıs 2017, Cuma 09:25 tarihinde eklendi. 1018 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Model Uçak sertifikaları verildi

Türk Hava Kurumu Lüleburgaz Şubesi tarafından Lüleburgaz İstiklal İlkokulunda Model Uçak Eğitimi alan 196 öğrenciye sertifika töreni düzenlendi.
Model Uçak sertifikaları verildi

İstiklal İlkokulunda 11 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da yapılan törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamdi Özturgut, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Aslan, THK Şube Saymanı Hasan Aktaş, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Gürsel Güney, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, İstiklal Okul Müdürü Hakan Bilmez’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Bilmez, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Göreceksiniz çocuklar gelecekte her şey havadan olacak. Tüm savaşlar, tüm uygarlıklar havadan. Bu nedenle havacılığa daha çok önem vermeliyiz” sözünü hatırlatıp “Biz de İstiklal İlkokulu olarak işaret edilen yolda ilk adımlarımızı attık. 12 Kasım 2016 tarihinde başlattığımız “Model Uçak” kurslarımızı 20 Mart 2017 tarihinde sona erdirdik. Bu süre içerisinde okulumuzda 194 velimizi ağırladık ve eğitim çalışmasına katılmasını sağladık. Velilerimiz tarafından yapılan maket uçakların boyanması ise öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi. Her kurs sonunda çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Ben bu eğitimlerin verilmesinde emeği geçen Hasan Aktaş’a, HEM Müdürü İzzet Aslan’a, törenimize katılımınızdan dolayı siz değerli misafirlerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım”dedi.

Program THK Şube Saymanı Hasan Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti. Aktaş, “Bu okulda bu kadar kalacağımı tahmin etmiyordum. Çok talep vardı biz de bu talepleri karşılaşmaya çalıştık. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleri doğrultusunda Türk Hava Kurumumuzun işlerini yapmaya devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, ‘İstikbal göklerdedir.’dediğinde THK’yı kumuştur. THK kurmasının amaçlarından bir tanesi de Türk gençliğini havacılığa hazırlamaktır. Bizde Lüleburgaz Şubesi olarak Lüleburgaz gençlerine bu kursları vererek, havacılığı aşılayarak, onları havacılık sektöründe bir yerlerde olmasını temenni ediyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından 3-C sınıfı öğrencisi Bertuğ Çakır “Gökyüzü Hobin Olsun” isimli şiirini okudu. İstiklal İlkokulu Anasınıfı A şubesi öğrencileri dans gösterisi yaptılar. 3-C sınıfı öğrencisi Hasan Kurtaran “Havacılar Marşı” şiirini okudu. İstiklal İlkokulu Anasınıfı B şubesi dans gösterisini yaptı. Ardından protokol üyeleri 196 öğrenci arasından belirlenen öğrencilere temsili olarak sertifikalarını verdiler.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek