Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Mayıs 2017, Cumartesi 09:35 tarihinde eklendi. 1009 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bisiklet ve Motosiklet Fuarı açıldı

Lüleburgaz’da ilk defa Bisiklet ve Motosiklet Fuarı, gerçekleştirilen törenle açıldı.
Bisiklet ve Motosiklet Fuarı açıldı

Dün, saat 13:30’da Lüleburgaz Bisiklet ve Motosiklet Akademisi’nde açılan fuara, Kaymakam Mustafa Kaya, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Belediye Başkanı Emin Halebak, çevre Belde ve Belediye Başkanları, meclis üyeleri, bisiklet ve motosiklet grupları ve davetliler katıldı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi trampet takımının gösterisi ile başlayan fuar, LÜKSAD ve Altın Adımlar Dans Grubu gösterileri ile devam etti.

“Asıl hedefimiz gelecekte sağlıklı toplumu yaratabilmek”

Fuarın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, asıl hedeflerinin gelecekte sağlıklı toplumu yaratabilmek olduğunu söyledi.  Halebak, “gelişmiş toplumlara baktığımızda onların ne kadar çok elektrik tükettiği, ne kadar çok arabasının parasının olduğu kaç katlı binaların olduğu şehirlerde artık bir ölçü olmanın dışına çıktı. Kentlerin gelişmişliklerini bunlarla ölçmüyorlar. Kentlerin gelişmişliklerinin en önemli göstergesi o kentte yaşayan insanlarının ne kadarının bisikletle işe gelip gittiği, ne kadarının bisiklet kullandığı bisikletin varlığı artık birinci parametre haline geldi. Lüleburgaz’da dümdüz tepesi olmayan bir yerde üstelik eski gibi bir kent yolları açıp genişletebilmemizin mümkün olmadığı, imar mevzuatı gereği yolları genişletmekte zorlandığımız herkesin arabası olduğu otopark sorunları yaşadığımız, bütün bu sıkıntılarla birlikte var olduğu bir kentimiz var. Bu sorunların hepsini gelişmiş toplumlarda yaşadı. Sonuç itibari ile geldiğimiz nokta daha sağlıklı olabilmek, kentle daha iyi iletişime geçebilmek için bisiklet kullanmaya başladılar. Lüleburgaz Belediye Meclisinde 2017 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik. Tabi ki bundan öncede bisiklete binen vardı, şu anda bisiklete binmeye devam edeceğiz. Asıl hedefimiz gelecekte sağlıklı bir toplumu yaratabilmektir. Bisiklet aynı zamanda bizim sağlıklı olmamızı sağlıyor, özgür olmamızı, çevre dostu, yaşadığımız yerde herkesle temas etmemizi sağlıyor. O nedenle Lüleburgaz 2017 Bisiklet Yılında kent içinde bisiklet yolları yok belki ama gelecekte çocuklarımızın rahat rahat bisiklete binebileceği alanı inşa ettik. Orada güvenlik içerisinde hem enerjilerini harcayacaklar, bisiklete binecekler aynı zamanda kazandıkları tecrübe ile ebeveynlerimiz trafikte çok dikkatli davranacaklardır, dedi

“Adı kültür göbek adı da spor olan bir Lüleburgaz”

Belediye Başkanı Emin Halebak’ın ardından söz alan Kaymakam Kaya “Adı kültür olan bir Lüleburgaz diyoruz, ben de buna göbek adı spor olan bir Lüleburgaz diye eklemek istiyorum.  Çünkü burada 36-37’e yakın spor kulübümüz 3 binden aktif lisanslı sporcunun olduğu şehirdeyiz. Dolayısıyla bir spor şehri aynı zamanda. Bugün ki etkinlikle, fuarla bu taçlandırılmış olacak. Gelecek nesil ancak sağlıklı bedenlerde söz konucu olabilecek. Spor yapmakla, egzersiz yapmanın en önemli araçlarından biri bisiklet. Bu sene de bisiklet yılımız. Bununla birlikte inşallah spora olan duyarlılık artarak devam edecektir. Ben etkinlikte emeği geçen Başta Başkanımız olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum, dedi.

Fuar, 21 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek