Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 19 Eylül 2012, Çarşamba 09:57 tarihinde eklendi. 1027 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dedeoğlu ’ndan kritik uyarı

TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu ; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu “Topraklarınızı satmayın” uyarsının oldukça yerinde olduğunu söyledi. Dedeoğlu, “5 yıl sonra kendi topraklarımızda işçi olmak istemiyorsak, topraklarımızı ne pahasına olursa olsun elimizde tutmalıyız” dedi.
Dedeoğlu ’ndan kritik uyarı
TEMA Lüleburgaz Gönüllü Temsilcisi Hakan Dedeoğlu ; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu “Topraklarınızı satmayın” uyarsının oldukça yerinde olduğunu söyledi.
Dedeoğlu, “5 yıl sonra kendi topraklarımızda işçi olmak istemiyorsak, topraklarımızı ne pahasına olursa olsun elimizde tutmalıyız” dedi.
Dedeoğlu şöyle konuştu “Geçtiğimiz aylarda devlet anlayışı ve devlet görevlilerinin tutumları üzerine endişelerimi dile getirmiştim. O zaman vurgulamaya çalıştığım hususun Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın söyleminde karşılık bulduğunu görmek bölgemiz açısından oldukça önemli bir tutum değişikliğidir. Umarım, bu tutum diğer devlet görevlileri tarafından da benimsenir ve sürdürülebilir bir hal alır.
Bahsettiğim tutum, Vali Yerlikaya’nın Trakya Tarım Topraklarının satışına karşı olduğuna ve Saray’da var olan OSB dolana dek yeni bir sanayi hamlesinin yapılmayacağına dair söyleminde karşılığını bulmuştur. Bu tutum, devlet görevlilerinin gerek merkezde gerekse görev yaptıkları bölgede, siyasi iktidarın ve sermayenin isteklerine uygun hareket etmek yerine toplumsal çıkarların dengeleyicisi rolünü icra etmeleri gereğine dayanmaktadır. Bu böyle olmadığı takdirde her alanda çeşitli dengesizlikler, gerilimler yaşanması kaçınılmazdır. Nitekim Trakya’da yıllardan beri süregelen dengesizliklerin temelinde bu tutum yanlışlığı yatmaktadır. Çevre sorunları bu yanlışlığın bir sonucudur; dahası ekonomik ve sosyo-kültürel sorunlar da hep buradan kaynaklanmaktadır.
Yıllardır “devlet hata yapmaz” fikri temelinde verdiğimiz mücadele bu anlayışa dayanmaktadır. İllerde uzun yıllar siyasilerin değil de devletin temsilcisi olması gereken valilerimizin gereğini yapmadıkları işler nedeniyle bölge halkı olarak başta toprak satışları olmak üzere, çevre kirliliği, özellikle 1/25000’lik il planlarının doğru şekilde uygulanmaması gibi sorunları yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Tekirdağ Valimizin bu çerçevede yaptığı açıklamalardan heyecan duymamızın asıl sebebi neredeyse kaybetmekte olduğumuz devlete olan güvenin tazelenme şansıdır.
Siyasi iktidarlar, maalesef, dünyanın her yerinde birtakım çevrelerin desteğiyle işbaşına gelirler ve bu desteğe layık olmak için çalışırlar. Bu siyasetin ideal halinde olmaması gereken bir durumsa da şu anki pratiğinde var olan bir olgudur. Ve bunu dengeleyebilecek en önemli güç devlet adamlığı bilincidir (sivil toplum bilinci de oldukça önemli olmakla birlikte maalesef hala yeterince yaygın bir bilinç türü değildir). Ancak siyasi kadrolaşmalar ve diğer çıkar ilişkileri siyasi iktidarla devlet görevlilerini birbirine öyle yaklaştırmıştır ki Vali Yerlikaya gibi cesur duruşlar sergileyen devlet görevlisi sayısı azalmıştır. Bu noktada şunu ifade etmek gerekir ki Valimiz olması gereken tutumu sergilemektedir; yalnızca siyasi iktidara ve sermayeye değil tüm topluma hizmet ettiğinin bilincindedir. Ve daha da önemlisi, gazetelere yansıyan tepkilere bakılırsa en ufak bir doğru tutum halkta da karşılığını bulmaktadır.” DEDİ
Ertan BAYER  
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek