Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 19 Ağustos 2017, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 1407 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplandı

Lüleburgaz Kaymakamlığı Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu 18 Ağustos Cuma günü Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda toplandı.
Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplandı

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya Başkanlığında yapılan toplantı saat 10:00’da başladı.

Toplantıya kurum, kuruluş müdürleri ve dernek başkanları katıldı. Toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

İlçe Toplum Sağlığı Başkanı Önder Porsuk, uyuşturucu önleme faaliyetleri kapsamında liselerde ve üniversitede anket çalışmaları yaptıklarını, anket sonuçlarını ilerleyen toplantıda açıklayacaklarını belirtti.

Uyuşturucu ile mücadele kurulu toplantısında şu kararlar alındı;

*İlçe Uyuşturucu ile mücadele kurulu üyelerimize veya temsil ettikleri kurumlara vatandaşlarımızdan, yakınlarının uyuşturucu madde kullandığı, ancak tedavi olmak istemedikleri şeklinde başvurular olduğu gözlenmektedir. AMATEM’lerde (Alkol ve uyuşturucu madde bağımlıları tedavi merkezleri) tedavi ancak başvuranın talebi ile yapılmaktadır. Her uyuşturucu madde kullananın, özellikle de bağımlı kişilerin sağlıklı düşünerek her zaman tedavi konusunda istekli olmaları beklenemeyeceği değerlendirildiğinden, bu konuda yasal düzenleme yapılması gerektiği düşünüldüğü ve bu amaçla gereği hususunda İl Uyuşturucu ile Mücadele Kuruluna geri bildirimde bulunulmasının uygun olacağı kararı verildi.

*Bölgemizde endemik olarak yetiştiği bilinen hint keneviri bitkisiyle mücadele konusunda İlçe Tarım Gıda Müdürlüğünce ilerleyen yıllara yönelik olarak çalışma yapılmasına karar verildi.

*Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve sağlıklı yaşama özendirilmesi amacıyla başta Lüleburgaz Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının sportif faaliyetleri planlamasına karar verildi.

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek