Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 28 Eylül 2012, Cuma 10:17 tarihinde eklendi. 925 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TRAKYAKA Lüleburgaz’da toplandı

TR 21 Trakya Bölgesi’nin kalkınma stratejilerinin belirlenmesinde önemli rolü olan Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, 2012 yılının ilk toplantısını Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde gerçekleştirdi. 26 Eylül Çarşamba günü yapılan toplantıya Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra TRAKYAKA Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, basın mensupları ve Ajans personeli katıldı.
TRAKYAKA Lüleburgaz’da toplandı
Toplantının açılış konuşmasını Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün gerçekleştirdi. Üstün, konuşmasında Ajansın planlama çalışmalarına dikkat çekerken yakın dönemde sonuçlanması beklenen Turizm Master Plan çalışması hakkında kısa bilgiler verdi. Üstün, konuşmasında bölge planının önemine de değinerek Ajans tarafından hazırlanan bu üst planın bölge kalkınması için kilit rol oynadığının altını çizdi. 2013 Yılı Mali Destek Programlarının da müjdesini veren Genel Sekreter Üstün, yılsonuna dek teklif çağrısına çıkılacak olan program aracılığıyla 11 milyonu KOBİ’lere dağıtılmak üzere 20 milyon TL’nin üzerinde bir kaynağı bölge hizmetine sunacaklarını belirtti. Üstün, desteklerin KOBİ’ler ile sivil toplum kuruluşları ve kamu arasında daha önceki programlarda gelen proje başvurularının nitelikleri göz önüne alınarak dağıtıldığını ifade etti. Gelen talebe ve projelerin niteliğine göre bu dağılımın her program öncesi yeniden şekillendirildiğini belirten Üstün, kalkınma kurulunun destekler konusundaki önerilerinin de kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.
Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen TRAKYAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, hazırlıkları süren Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinin önceliklerinin belirlenmesinde Ajansların merkeze aktaracakları bilgilerin önemine dikkat çekti. Yardımcı, bu önceliklerin yerel talepler doğrultusunda şekillenebilmesi için kalkınma kurulu olarak Ajansa gerekli yönlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti. Toplantının bu amaçla kurgulandığını belirten Yardımcı, öncelikler arasına alınması için üzerinde görüşülecek tematik alanların belirlenebilmesi amacıyla bir oylama yapılacağını belirtti. Başkan Yardımcı, Ajans mali destek programlarının şekillendirilmesinde de kalkınma kurulunun daha etkin olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kalkınma Kurulu toplantısı, konuşmaları takiben tematik alan oylaması ile devam etti. Üyelerin elektronik ortamda kullandıkları oylar neticesinde en fazla oyu alan tarım, çevre politikaları, enerji ve turizm temalarını görüşmek üzere çalışma grupları oluşturuldu. Grupların şekillenmesinin ardından başlayan çalıştayda bahsi geçen temalara ilişkin stratejilerin neler olması gerektiğine dair görüşmeler gerçekleşirken, ortaya çıkan değerlendirmeler Ajans uzmanlarından oluşan modülatörlerce kayıt altına alındı. Çalıştay sonunda çalışma gruplarının değerlendirmeleri rapor haline getirilerek diğer gruplara sunuldu. Çalışma gruplarınca oluşturulan stratejilerin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisinin önceliklerinin oluşturulmasında değerlendirmeye alınması için Ajans tarafından derlenerek Kalkınma Bakanlığı’na iletileceği belirtildi.
Haber Merkezi
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek