Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 22 Eylül 2017, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Belediyesi’ne bir ödül daha

Lüleburgaz Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin(TKB) kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirme amacıyla düzenlediği yarışmadan “Tarihi Alanlar Düzenleme Projesi” ile proje ödülüne layık görüldü.
Lüleburgaz Belediyesi’ne bir ödül daha

Lüleburgaz Belediyesi “Tarihi Alanları Düzenleme Projesi” ile proje ödülünün sahibi oldu. 69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Yarışmada Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik, 42 Başarı ödülü verildi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin “Tarihi Alanlar Düzenleme Projesi” tüm kent merkezini, anıtsal binaları, arkeolojik kalıntıları, doğal mirası, ticaret ve konut dokusunu bir arada tutan bütüncül proje ölçeğini başarılı bir şekilde ele alması ve gelecek yıllarda devam edecek koruma çalışmalarına yol gösterecek, kılavuz niteliği nedeniyle Proje Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmanın ödül töreni, 16 Kasım Perşembe günü, Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları, ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek