Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 23 Eylül 2017, Cumartesi 17:15 tarihinde eklendi. 1123 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Okul Servis Şoförlerine eğitim verildi

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’nce 22 Eylül Cuma günü saat 09.30’da okul servis şoförlerine eğitim toplantısı düzenlendi.
Okul Servis Şoförlerine eğitim verildi

Lüleburgaz Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen toplantının sunumunu Trafik Tescil Büro Amiri Baş Polis Memuru İmdat Yılmaz ve Polis Memuru Mehmet Balta yaptı. Eğitim toplantısına yaklaşık 70 okul servis şoförü katıldı. Eğitimde “Eğitim öğretim yılı süresince, öğrencilerimizin güvenli bir ortamda ulaşımlarını sağlanması için servis şoförleri ve rehber personeli olarak neler yapmamız gerektiğini görüşmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yeni teknolojiler geliştikçe yaşam standartları yükselmekte ancak buna bağlı olarak birçok sorunlar da ortaya çıkmaktadır. Günümüzde insan hayatını ve ulaşımı kolaylaştırarak hayata konfor katmasına rağmen trafik, çeşitli olumsuzlukları ve sorunları da beraberinde getirmektedir. Toplumun her kesimini etkileyen trafik kazalarında hayatını kaybeden her 10 kişiden, yaralanan ise her 5 kişiden 1’inin 3 ile 17 yaş aralığındaki çocuklarımız olduğunu, bu ölüm ve yaralanmaların ise en çok okula giderken veya dönerken yaşandığını görüyoruz. Dolayısıyla, trafik içindeki en savunmasız gruplardan birisi olan çocuklarımızın can güvenliğinin sağlanması için acil tedbirler alınması ve bu soruna herkesin daha duyarlı yaklaşması gerekmektedir. Denetimlerin yanında, eğitim, mühendislik, ilk ve acil yardım hizmetlerinin birlikte ve eşgüdüm içersinde sürdürülmesi hayati bir zorunluluktur. Bu doğrultuda, trafik ve ulaşım güvenliği alanında gerekli tedbirlerin alınması ve ilgili kurum ve kuruluşların sorunun çözümü için bir araya gelmesi gerekmektedir. Özetle servis şoförlerinin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı taşırken kendi çocuklarını taşır gibi gereken özeni göstermeleri, trafik kurallarına azami oranda dikkat ederek trafikteki doğru davranışları yaşam biçimi olarak benimsemeleridir. Sonuç olarak, servislerin güvenliği konusunda bütün kurumların üzerine düşen vazifeyi yapması geleceğimiz olan öğrencilerin emniyetinin sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Unutmayınız ki; çocuklar insanlığın ortak umududur.”dedi.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek