Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 29 Eylül 2012, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1494 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dolandırıcılara inanmayın!

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Hürriyet Mahallesi’nde yapılan huzur toplantısında vatandaşları son günlerde artan telefon dolandırıcılığına karşı uyardı. Vatandaşların bu tür insanlara itibar etmemeleri gerektiğini belirten İlçe Emniyet Müdürü Karakuş “ Emniyet ekiplerinin sizden para ve kontör isteme gibi bir durumu olamaz” dedi.
Dolandırıcılara inanmayın!
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, Hürriyet Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.
Hürriyet Mahallesi’nde Ender Kıraathanesi’nde yapılan toplantıya geniş bir katılım oldu. Toplantın açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Karakuş, okulların bulunmasından dolayı Hürriyet Mahallesi’nin önemine değinerek, yoğun katılım için mahalle sakinlerine teşekkür etti.
Daha sonra söz alan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Gökbayrak, “Mahallemiz kültür seviyesi yüksek olan bir mahalledir. Altyapı sorunlarımızın bir çoğu tamamlandı. 3 bin 280 öğrenci var. Gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz” dedi.
Emniyet Müdürü Karakuş da, Ticaret ve Sanayi Odası’na kamera çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Kamera çalışmalarımız kapsamında, ilçemizde 85 kamera oldu. Terminal kavşağında da gerekli tedbirleri almaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
Hürriyet Mahallesi Eski Muhtarı Öner Çavaş da, kaldırma araç park etmenin bir kültür olduğunu belirterek, “Komşularımızı uyaralım. 2000 yılında alınan kararla sokaklara büyük araç parkı yasaklandı. 155’i aramaktan çekinmeyelim” şeklinde konuştu.
 
EDS şart!
Emniyet Müdürü Karakuş, ehliyetsiz ve tescilsiz motorlara taviz vermediklerini ifade ederek, “ Bu tür motosikletleri yakaladığımızda cezai işlem uyguluyoruz. Ve ceza bin TL civarındadır. Bunu ailelerin bilmesini istiyorum” dedi.
Elektronik Denetleme Sistemi’nin(EDS) büyük önem arz ettiğini ifade eden Karakuş, “EDS konusunda Lüleburgaz Belediyesi ile görüşüyoruz. Onların da bu konuda çalışması olduğunu biliyorum. D-100 üzerine yapılacak bir EDS’nin çok büyük faydası olacaktır. EDS olursa yapılan hizmetimiz daha sağlıklı ve kaliteli olacaktır. Toplumsal farkındalık çok büyük önem taşıyor. Sorunları çözme adına duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
Hırsızlıklara karşı uyarı
Toplantıda söz alan Emniyet Amiri Hakan Hatip de vatandaşları hırsızlıklara karşı uyararak önlem almalarını belirtti.
Hatip, “Yaz aylarında kapı ve pencerelerin açık olmasından dolayı hırsızlık olaylarında artış oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Özellikle zemin katta yaşayan vatandaşlarımız gece yatarken özel eşyalarını pantolonlarının ceplerinde bırakmasınlar. Kapı ve pencerelerin kapalı olmasına özen gösterelim. Her şeyden önce kendimiz önlem almalıyız. Hırsızlıkları böylelikle azaltma şansını elde edebiliriz” dedi.
 
Dolandırıcılara inanmayın!
Emniyet Müdürü Karakuş, telefon dolandırıcılığına karşı da vatandaşları uyararak, bu tür insanlara itibar etmemeleri gerektiğini ifade etti. Emniyet ekiplerinin sizden para ve kontör isteme gibi bir durumu olamaz” dedi.
Karakuş, vatandaşları alkollü olarak direksiyon başına geçmemeleri konusunda da uyararak, “Arayın, sizi ekip arabamızla evinize bırakalım. Ama lütfen alkol alarak direksiyon başına geçmeyin. Sevdiklerinizi ve yakınlarınızı bu konuda uyarınız” ifadelerini kullandı.
 
Müthiş kalabalık
Hürriyet Mahallesi’nde yapılan toplantıya mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Toplantının başında gördüğü kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Karakuş, okulların olmasından dolayı Hürriyet Mahallesi’nin farklı bir konumu olduğunu belirterek, çocukların büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi. Toplantının ardından Karakuş, mahallede incelemelerde bulundu. Ömer MUTLU
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek