Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 14 Ekim 2017, Cumartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1505 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kaya” kişisel hesapları bırakın”

90 Cam işçisi haksız yere işinden atıldıktan sonra pazartesi günü yapılan 9 bin kişinin katıldığı destek eyleminden sonra herhangi bir ilerleme olmaması üzerine CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya bir açıklama yaptı.
Kaya” kişisel hesapları bırakın”

Kaya “Haksız yere işinden atılan 90 cam işçilerinin direnişinin 9. günü geride kalırken, Kristal İş sendika başkanının ipe un sermeye çalışmasını hayretle takip ediyoruz. Kristal İş Trakya şubesi binası ve önündeki çadırlarda direnen bu 90 işçi için Pazartesi günü yaptığımız destek ziyareti çağrısına yaklaşık 9 bin kişi katılarak, Lüleburgaz halkının cam işçisine  ve Cam Sanayine sahip çıkacağına göstermiştir. İşçisi ile, köylüsü ile, esnafı ile, kadınları ile ve çocukları ile bir araya gelen Lüleburgaz halkı tüm Trakya’ya ve Türkiye’ye örnek olmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak aydın, çağdaş ve komşusu açken tok yatmayan tüm Trakya ve Lüleburgaz halkı ile gurur duyuyoruz.  Bu 90 kişinin işe dönmesi bir tarafından başka işçilerin çıkartılmasını durdururken, diğer tarafından Cam Sanayi’nin bölgemizde kalması ve yatırımların bölgemize yapılmasını sağlayacaktır. Bu 90 kişinin işe dönüşünde en kritik gün ise bu ayın 20 yirmisidir. Ayın 20 sine kadar ücretsiz izinli sayılan bu arkadaşlarımızın işe dönmesi sadece bir telefonla mümkün iken, ayın 20 sinden sonra başlayacak hukuki süreç çok daha uzun ve yorucu bir mücadele gerektirecektir. Durum böyle iken sendika başkanının hala daha siyaset yapmaya çalışıyor olmasını, bu 90  işçinin kendi iş yerlerine geri dönüşünün çözüm yollarını konuşması, göstermesi ve bunun için mücadele etmesi gerekirken, geçmişi, kişisel sohbetlerini ve Nasrettin hoca fıkrasını anlatmasını anlamakta zorlanıyoruz. Tüm taraflar bu 90 kişinin kendi işine dönmesi için kendi üstüne düşeni yapmalıdır. Bizim işimiz ve desteğimiz bu mücadeleye kamuoyu desteği yaratmak ve doğruların halkımız tarafından bilinmesi sağlamak olacaktır. Bu sorunun çözümü için her türlü desteğe ve diyaloga açık olduğunu bildiğimiz 90 işçi kardeşimizin mücadelesini sonuna kadar destekleyecek  ne bu 90 işçiden ne peşinden gelecek 200 kişiden ne de Cam sanayinden vazgeçmeyeceğiz. Bu mücadelenin derinliği iyi anlaşılmalı ve hiç kimse kendi kişisel hesapları, siyasi ya da sendikal menfaatleri ve ya bireysel hesaplar peşinde koşmamalıdır aslolan Lüleburgaz’ın ve hepimizin çocuklarının geleceğidir, dedi.

 

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek