Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 25 Ekim 2017, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 1505 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’a elektronik atık toplama konteynırı geliyor

Lüleburgaz Belediyesi ve TÜBİSAD işbirliğiyle Lüleburgaz’da iki adet atık elektrik ve elektronik eşya konteynırı konulacak.
Lüleburgaz’a elektronik atık toplama konteynırı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği” kapsamında yetkilendirilmiş bir kuruluş olan Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Lüleburgaz Belediyesi ile elektrikli ve elektronik eşyaların atık yönetimi protokolü imzaladı.

Dün, saat 14:00’de Lüleburgaz Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole, Belediye Başkanı Emin Halebak, Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Rasim Arslan, Necmi İnci, AEEE Sorumlusu Selen Tanner, AEEE Geri Kazanım Uzmanı Aykan Gürcü katıldı.

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği’nin (TÜBİSAD) faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştiren AEEE Geri Kazanım Uzmanı Aykan Gürcü, “Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde bilişim alanında Türkiye’de ilk yetkilendirilmiş kuruluştur. 38 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin bilişim sektörünün nabzını elinde tutan ve teknoloji geleceğine yön veren TÜBİSAD; hızla tüketilen bilişim ekipmanları ve televizyonların ekonomik değerini çevreci yaklaşımlarla açığa çıkarmak üzere Türkiye’ye sistem kurdu. AEEE Yönetmeliği” üreticilere (İthalatçılar da dahil) piyasadaki eski ürünleri toplama, geri dönüştürme ve geri kazandırma zorunluluğu getiriyor. Şirketlere verilen bu sorumluluk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir “Yetkilendirilmiş Kuruluş” aracılığıyla yerine getirilebiliyor.

Eski ve kullanılmayan cep telefonları, bilgisayarlar, bulaşık, çamaşır makinaları, kameralar, yazıcılar, florasan ampüller gibi eşyalar elektronik atık kapsamına giriyor. Hasar gören veya kullanım ömrü biten elektronik eşyalar, doğayı kirleten ve zarar veren ağır metaller içeriyor, gelecek nesilleri tehdit edici boyuta ulaşıyor. Bu nedenle, elektrikli ve elektronik eşyalar tüm dünya için çevresel bir tehlike oluşturabiliyor. Kullanım ömrü biten elektronik ürünlerin geri dönüşümü ve gelecek nesilleri tehdit etmemesi konusunda ciddi çalışmalar yapılması ve ülke ekonomisine fayda sağlaması açısından önemli bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Kullanılmış elektrikli ve elektronik eşyaların, kâr amacı gütmeyen, tüzel kişilikleri olan Yetkilendirilmiş Kuruluşlar tarafından toplatılıp bilimsel yöntemlerle dönüştürülmesiyle çevrenin korunması anlamında önemli bir adım atılarak, geri dönüşüm ekonomisine ve istihdama da önemli bir katkı sağlanacağı öngörülüyor” dedi.

 

‘LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ, PROTOKOL İMZALAYAN 28. BELEDİYE OLDU’

Türkiye genelinde 105 noktada, 3 bin 262 adet toplama konteynırının olduğunu belirten Gürcü, Lüleburgaz Belediyesi’nin protokolü imzalayan 28. Belediye olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Uğur PİRPOR 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek