Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 01 Aralık 2017, Cuma 09:20 tarihinde eklendi. 917 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu toplandı!

Lüleburgaz İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu, Kaymakam Mustafa Kaya başkanlığında toplandı.
Uyuşturucu ile Mücadele İlçe Kurulu toplandı!

Lüleburgaz İlçe Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu toplantısı, Lüleburgaz Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucu ile mücadele ile yapılan çalışmalar, alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Toplantıda ilk olarak Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk slayt eşliğinde bir önceki toplantıdan bu yana yapmış oldukları ve uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili çalışmaları anlattı. Ardından söz alan Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, ilkbahar ayında yapacakları kenevirle mücadele çalışması çerçevesinde %90 oranında bir azalma olacağını belirtti. İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem’de yaptığı açıklamada, Şaban Öğünç Ortaokulu’nda çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek amacıyla geleneksel oyunlar, futbol, masa tenisi, dart gibi kurslar açtıklarını ve bu yönde çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini kaydetti. Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca’da yaptığı açıklamada, kullanıcılara değil, satıcılara yönelik operasyonlar yaptıklarını hatırlatarak bu doğrultuda 8 dosyadan işlem yaptıklarını ve 23 kişiyi tespit ettiklerini bunlardan 9 kişinin tutuklanarak cezaevine konduğunu, 11 kişi adli kontrol ve savcılık ifadelerinden sonra serbest kaldığını ifade etti.

Toplantı sonucunda, Kurulumuzun geçen toplantılarda alınan kararlar kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan rapor uyarınca mülkiyeti DSİ 11. Bölge Sorumluluk bölgesinde bulunan 7,500 metre uzunluğunda 150 bin metrekarelik alanda özellikle yabani kenevir bitkisinin yoğun görülmeye başlandığı ilkbahar aylarından itibaren Lüleburgaz Deresi’nin kıyılarında ve taşkın seddi bölgesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli gözetiminde çalışma yapılmasının uygun olacağı kararı alındı.

Uğur PİRPOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek