Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 01 Şubat 2018, Perşembe 09:25 tarihinde eklendi. 1230 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2017 yılını değerlendirdi

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan 2017 yılı değerlendirme toplantısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2017 yılını değerlendirdi

Aşkiye Neşet Çal Sahnesinde gerçekleştirilen 2017 yılı değerlendirme toplantısında konuşan İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Adak, Lüleburgaz Deresi Islahı ve imar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adak, “2017 yılında Stratejik planımız doğrultusunda hareket ettik. Yasa gereği üst ölçekli planlarla alt ölçekli planların uygun hale getirilmesi amacıyla 2014 yılında başladığımız çalışmamızı tamamlayarak Aralık ayında meclise onaya sunduk. Karayolları genel müdürlüğünce onaylanan Lüleburgaz çevre yolu ile nazım imar planı onama sınırları arasında kalan yaklaşık 135 hektarlık alanda imar planı çalışması yapılmasıyla ilgili olarak Temmuz ayında meclis kararı aldık. Meclis kararı alındıktan sonra İçişleri Bakanlığının da kamu yararı kararı alınmasıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Daha önceden onaylanan Edirne Bayırıyla ilgili olarak özel sosyal tesis alanı ve ticaret alanı olarak imar planımız kesinleşmişti. Şuan 18.madde yani arsa düzenlemesiyle ilgili olarak çalışmalarımız başladı. Birinci bölge olan Edirne Bayrındaki çalışmalarımız devam etmektedir.

Taş köprünün yanında bulunan alandaki ikinci bölgemiz, pazaryerinin yanında bulunan üçüncü bölgemiz ve mezarlık alanının yanında bulunan dördüncü bölgemizdeki haritaları tamamladık. Ocak ayında askıya çıkarılması ile işlemler tamamlanarak Mart ayında da tapu temsil işlemlerini tamamlayacağız. Taş köprünün yayınlaştırılması amacıyla alternatif 20 metrelik yol ve köprü projemizi 2016 yılında onaylamıştık. 2017 yılında alternatif yolumuzun kamulaştırma haritalarını tamamladık ve kamulaştırma işlemlerine başladık. Sözel verilerle coğrafi verileri birleştirerek ilgili bakanlıkların sistemine entegre olabilmesi amacıyla yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgelerinin bu sistemden kesilmesi için numarataj verilerimizde güncelleme çalışmalarımızı tamamladık. Lüleburgaz Belediyesi ile Devlet Su İşleri arasında yapılan protokol kapsamında Lüleburgaz Deresinin kamulaştırma haritalarını tamamlayarak bu bölgemizde kamulaştırma çalışmalarına başladık. Ayrıca Devlet Su İşleri tarafından Lüleburgaz Deresinin yapımı için Aralık ayında ihale sonuçlanmış olup 2018 yılında da yapım süreci devam edecektir. 3A bölgesinde 1208 m2’lik kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirdik. Ayrıca diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili olan kamulaştırma işlemlerimizde devam ediyor. 2017 yılında 504 adet yapı ruhsatı, 316 adet yapı kullanım izin belgesi, 25 adet imar planı tadilatı gibi iş ve işlemler müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. 2017 yılı bütçe ödeneğimiz 7 milyon 210 bin 200 TL’dir. Bütçemizin gerçekleşmesi %40 olmuştur. Bu şekilde gerçekleşmesinin sebebi ise kamulaştırma işlemlerindeki resmi kurumlarla olan yasal süreçlerden dolayıdır.

 

Cüneyt ÜNLÜSOY 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek