Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 28 Mart 2018, Çarşamba 09:39 tarihinde eklendi. 791 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitim Bir Sen’den MEB’e tepki

Eğitim Bir Sen Lüleburgaz Temsilciliği, 27 Mart Salı günü Kongre Meydanında basın açıklaması düzenleyerek “Eğitimde Performans Ölçme Sistemine” yer verilmesine tepki gösterdi.
Eğitim Bir Sen’den MEB’e tepki  

Eğitim Bir Sen Lüleburgaz İlçe Başkanı Mehmet Şanlıer tarafından okunan açıklamada, “Eğitimde çözüme kavuşturulmayı bekleyen onlarca sorun varken bunlara yenilerini eklemenin, eğitim çalışanlarını tedirgin etmenin, yan yana duranları karşı karşıya getirecek ve çalışma barışını bozacak uygulamalarda ısrar etmek, öğretmenlik mesleğini daha da itibarsızlaştıracak, yönetilmesi zor süreçlere yol açacaktır. Asıl görevi, mevcut sorunlara çözüm bulmak, eğitimcilerin desteğini almaya matuf politikalar üretmek olan Millî Eğitim Bakanlığı, her uygulamasıyla, eğitim sisteminin aktörü olan öğretmenlerimizi hedef tahtasına koymakta, tüm başarısızlıkların tek sorumlusu öğretmenmiş gibi davranmakta, müstağni bir tutumla faturayı öğretmenlere kesmeye çalışmaktadır. Dahası, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte yetersiz kalan, düşük performansıyla sınıfı geçemeyen Bakanlık, eğitimdeki yanlış politikaların sonucunda ortaya çıkan başarısızlığı üzerinden atmaya ve sorumluluğu eğitimcilere yıkmaya çalışmaktadır. Öğretmenleri, Alo 147 gibi şikâyet hatlarıyla veliyle ve öğrenciyle karşı karşıya getiren, bu hat vasıtayla eğitimcileri sürekli baskı altında tutan Bakanlık, son olarak, 9 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi’ hedefleri arasında eğitimde performans değerlendirme uygulamasına da yer vermiştir. 12 ilde pilot uygulaması tamamlanan öğretmen performans sistemi için yönetmelik taslağı yayınlanmış, yakın zamanda da yürürlüğe gireceği ifade edilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın eğitimcilerin mesleki yeterliliklerini artırmak için uygulayacağı iddia edilen performans değerlendirme sistemi, eğitimin, eğitimcilerin hiçbir sorununu çözemeyeceği gibi, yeni sorunlara yol açacaktır. Performans değerlendirmesi bahanesiyle öğretmenleri; öğrenciler ve velilerle karşı karşıya getirecek, öğrenci ve veliyi ‘memnun edilecek müşteri’; öğretmeni ‘satış görevlisi’ olarak gören bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Eğitim Bir Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin gittikçe değersizleştirilmesine ve derinleşen sorunlara karşı, özellikle de eğitimde performans değerlendirme uygulamasına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.” denildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek