Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Ekim 2012, Cumartesi 09:28 tarihinde eklendi. 1486 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ahmetbey’de coşkulu proje

Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Belediyesi ile Bulgaristan’ın Stambolovo Belediyesi arasında gerçekleştirilen “Ortak Bir Avrupa Geleceği İçin Sınırötesi Dostluk Projesi” dün saat 11.00’de proje kapsamında yapımı tamamlanan parkın açılışı ile başladı. Proje açılışına Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz ile birlikte komşu belde belediye başkanları ve partner belediye başkanı katıldı. Açılışta, konuşma yapan Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Stambolovo Belediye Başkanı Macit Mandacı, projenin Bulgaristan ve Türkiye’nin dostluğuna da önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Ahmetbey’de coşkulu proje
 Lüleburgaz’a bağlı Ahmetbey Belediyesi ile Bulgaristan’ın Stambolovo Belediyesi arasında gerçekleştirilen “Ortak Bir Avrupa Geleceği İçin Sınırötesi Dostluk Projesi” dün saat 11.00’de proje kapsamında yapımı tamamlanan parkın açılışı ile başladı.
 
 
Proje açılışına Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz ile birlikte komşu belde belediye başkanları ve partner belediye başkanı katıldı.
 
Açılışta, konuşma yapan Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Stambolovo Belediye Başkanı Macit Mandacı, projenin Bulgaristan ve Türkiye’nin dostluğuna da önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
 
Açılışta bir konuşma yapan Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, “Ahmetbey Belediyesi, stratejik konumu itibari ile gelişime oldukça açık, kendini belde vatandaşlarının hayat standartlarını yükseltmeye adamış bir belediyedir.
 Yapmış ve yapmakta olduğu faaliyetler ve projeler Ahmetbey Belediyesi’nin dış görünümünü güzelleştirmekte, aynı zamanda belediye sınırlarında yaşayan halkın- bilhassa çocukların- sosyal, kültürel, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini desteklemektedir.
Avrupa Birliği Türkiye-Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği Programı çerçevesinde kardeş şehir Bulgaristan-Stambolovo Belediyesi ile “Ortak bir Avrupa Geleceği İçin Sınır ötesi Dostluk” Projesinin yürütülmesine karar verildi.
 Bu proje ile Ahmetbey Belediyesi’nde yaşayan halkımızın sosyal faaliyetlerde bulunabileceği, spor yapabileceği; çocuklarımızın oyun oynayıp fiziksel aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir alan inşa edildi.
Program, Ahmetbey Belediyesinin eksikliklerinin tespiti ve projenin yazımı ile başladı. Belde içinde çocukların, ailelerin birbirleri ile vakit geçirebilecekleri, belediye halkının sağlıklı bir yaşam için spor yapabilecekleri ve çevrenin görüntüsünü güzelleştirecek bir parkın yapımı düşüncesi ile proje son aşamasına kadar itina ile takip edildi ve hayata geçirildi.
Proje kapsamında yapılan Stambolovo- Ahmetbey gezileri ile iki belediye arasında proje sonrasında da devam edecek bir dostluk kuruldu. Bu dostluğun kurulmasında emeği geçen bir önceki Belediye Başkanımız Recep Ayaz ile diğer Bulgaristan’daki belediye başkanı ve milletvekillerine teşeküür ediyorum” dedi.
Projenin yapımı sırasında Ahmetbey Belediyesi ile güzel bir dostluk kurduklarını belirten Stambolova Belediye Başkanı Macit Mandacı “Biz Stambolova Belediyesi olarak Ahmetbey Belediyesi ile bölge güzel bir proje gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu proje iki belediye halkının birbirini tanımasına ve dostluğuna da önemli katkı sağlayacak” dedi.
Konuşmaların ardından proje açılışına katılanlara teşekkür plaketleri sunuldu.
 
Daha sonra Stambolova Belediyesi ile Ahmetbey Halk Oyunları ekipleri birer gösteri sundu.
Çiziminin Tabaköz Mimarlık, inşaatını ise 3-K İnşaat ve Turzim Şirketi’nin yaptığı parkın açılışına Ahmetmey Belediyesi’nin kardeş şehirleri olan Bulgarsitan Kurumovgrad Belediyesi, Moldova –Gagauz Özerk Bölgesi Kıpçak Belediyesi temsilcileri de katıldı.
 
 Ahmetbey Belediyesi ile Bulgaristan’ın Stambolova Belediyesi arasında imzalanan anlaşma gereği gerçekleştirilen proje kapsamında 3-6 yaş arası okul öncesi çağındaki çocuk, inşa edilen Dostluk Parkı’ndaki çocuk oyun alanını kullanabilecekler, 7-15 yaş arası ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, park alanındaki basketbol, tenis sahaları ve satranç alanlarında fiziksel ve bilişsel aktivitede bulunabileceklerdir, Engelli çocuklar, fiziksel tehlikelerden mümkün olduğunca uzak bir ortam olan Dostluk Parkı’nda açık alan faaliyetlerinden yararlanabileceklerdir. 19 Ekim 2012 tarihinde gerçekleşecek olan parkın açılışı ile Ahmetbey Belediyesi halkı ihtiyaç duydukları yaşam alanına kavuşacaklar.
 
Ertan BAYER
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek