Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 31 Ekim 2012, Çarşamba 09:37 tarihinde eklendi. 1562 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz ilk sırada

Türk Hava Kurumu (THK) Lüleburgaz Şubesi, Trakya Bölgesi’nde en çok deriyi toplayarak ilk sıraya yerleşti.
Lüleburgaz ilk sırada
THK Lüleburgaz Şubesi’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı boyunca Vize ve Lüleburgaz’da 3 bin 360 koyun, 180 adet keçi ve 8 ton 130 kilo sığır derisi toplandığı ifade edildi.
THK Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş, “Topladığımız derilerin KDV’si devlete teslim edilmiştir. Biz Lüleburgaz olarak Kırklareli’nde en çok deriyi toplayan şube olarak ilk sıraya yerleştik. Bu başarı da emeği olan Vize ve Lüleburgaz halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Aktaş, bayram boyunca 8 araç ve 120 kişiyle hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.
Aktaş, THK'ya bağışlanan derilerinin yüzde 50'sinin Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 40'ının THK'ya, yüzde 4'nün Türk Kızılayı Derneği'ne ve yüzde 3'ünün ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.
 
 

Kırklareli'de 3 bin 425 kurbanlık deri topladı
 
- Türk Hava Kurumu (THK) Kırklareli Şubesi'nce bayram süresince 3 bin 425 kurbanlık hayvan derisi toplandı.
THK Kırklareli Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan başkan Saim Sonay, derileri bayramın ilk gününde toplamaya başladıklarını söyledi.
Sonay, deri toplama işleminde 30 personelin çalıştığını belirterek, ''Kırklareli'de 2 bin 563 koyun, 638 keçi ve 224 adet sığır derisi topladık. Bayramın sona ermesine rağmen vatandaşlarımız derileri şubemize getiriyor. Geçen yıla oranla kurban derilerinde azda olsa bir artış var'' dedi.
Sonay, THK'ya bağışlanan derilerinin yüzde 50'sinin Aile ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, yüzde 40'ının THK'ya, yüzde 4'nün Türk Kızılayı Derneği'ne ve yüzde 3'ünün ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.
 
 Ömer MUTLU
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek