Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Temmuz 2018, Salı 09:27 tarihinde eklendi. 1059 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

8 Kasım Mahallesi’nin sorunu sokak köpekleri

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen kahvaltı sofrası etkinlikleri 8 Kasım Mahallesi kadınlarını ağırladı.
8 Kasım Mahallesi’nin sorunu sokak köpekleri  

Lüleburgaz Belediyesi ile Lüleburgaz Mahalle Muhtarlıkları tarafından ortak organize edilen ‘Mutlu Kadın, Mutlu Aile, Mutlu Kent’ projesi kapsamında düzenlenen kahvaltı sofrası etkinlikleri 23 Temmuz 2018 pazartesi günü 8 Kasım Mahallesi kadınlarını buluşturan etkinlikle devam etti. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) düzenlenen etkinliğe 8 Kasım Mahallesi’nde ikamet eden yaklaşık 400 mahalle sakini, 8 Kasım Mahalle Muhtarı Mustafa Tunca ile birlikte etkinliğe katıldı.

Kentli kadınların sosyal ve kültürel olarak güçlenmesi amacıyla gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde, kahvaltılar yapıldıktan sonra Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Gerenli konuşmasında “Sayın 8 Kasım Mahallesi Muhtarım, saygıdeğer hanımefendiler ve sevgili çocuklar, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde, yani sizlere ait olan bu mekânda düzenlediğimiz kahvaltı etkinliğine katıldığınız,  bizlerle kahvaltıda buluştuğunuz, bizleri onurlandırdığınız için öncelikle şahsım, sonrasında belediye başkan yardımcılarım ve belediye personellerim adına teşekkür ederim. Hoşgeldiniz. Kadın insandır demişti rahmetli Neşet Ertaş, bizler ise insanoğlu. Sizler bizleri doğuran, büyüten, hayata hazırlayan, her türlü zorluğumuzda bizlere kucak açan, birlikte gülüp, birlikte ağladığımız analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, hayat arkadaşlarımızsınız. Ama 21. yüzyıla geldiğimiz bu tarihlerde maalesef bu toplum içerisinde hak ettiğiniz yerde olmadığınız görüyoruz. Yaşanan bu soruna dikkat çekebilmek için Lüleburgaz Belediyesi olarak 2016 yılını kadın yılı ilan ettik.  O bir başlangıçtı ve arkasından Lüleburgaz’da kadının bin yılını yaşayacağız dedik. Sosyal ve ekonomik anlamda yaşanan eşitsizliklere ve adaletsizliklere dikkat çekmek için yola çıktık.” diyerek etkinliğe katılan kadınlara teşekkür etti.

Etkinlikte daha sonra mahalleli kadınlar tarafından istek ve şikâyetler dile getirildi. Mahalle sakinlerinden Semra Zambak mahallelerine çocuk parkı ve parklarda kadınlar için spor aleti istedi. Atıkların toplandığı alandan gelen kötü kokudan şikâyetçi olduğunu söyleyen Zambak nefes alamadıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden İlknur Öner, Sema Albayrak ve Hacer Erkorkmaz TOKİ taraflarında ise bulunan sokak köpeklerinden şikâyetçi olarak, saldırgan köpekler olduğunu, çocukların korktuğunu bu yüzden köpeklerin toplanmasını istediğini belirtti. Reyhan Polat ise mahallenin en büyük sorununun kontrolsz kavşaklar olduğunu ve çok fazla kaza yaşandığını söyledi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bu sorunlara “Atık için projemiz var. İnşallah bir, bir buçuk sene içerisinde Lüleburgaz’ın atık sorunu kalmayacak. Yeşil alanlarımızı, parklarımızı artıracağız. Kedi ve köpeklerin yaşayabileceği başka bir yer yok. Onlara karşı daha duyarlı olmalı ve onlarla yaşamayı öğrenmeliyiz. Sahiplenme oranımız artarsa bu sorun ortadan kalkar ve doğum oranı da kontrol altına alınır.” diyerek cevap verdi. Etkinlikte daha sonra Eğitmen ve Yaşam Koçu Hülya Çizikman insan, kadın-erkek ve anne çocuk ilişkileri üzerine bilgilerini etkinliğe katılanlarla paylaştı. Etkinlik mahalle kadınlarının tesis sorumlusu Dilhun Kurt ile beraber LYKA’yı gezip incelediler.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek